Ne postoji bolji gastronomski vjesnik proljeća od šparoga, koje svi obožavamo. Još ako je u spoju sa omiljenom Zvijezda majonezom, zaista nam cvatu svi okusni pupoljci.
Na suhoj tavi zapeći kriške omiljenog kruha do zlatne boje.
U tavu dodati malo maslinovog ulja, pa pržiti šparoge dok ne omekšaju. Pred kraj dodati mini rajčicu da se lagano termički obradi. Nekoliko vrhova šparoga ostaviti u tavi zajedno s rajčicom, a ostalo staviti u sjeckalicu. Šparoge i rajčicu u tavi posuti mediteranskim suhim biljem.
U sjeckalicu sa šparogama dodati 4 žlice Zvijezda majoneze, 2 žlice kiselog vrhnja, 1 režanj češnjaka, 50 gr tvrdog ovčjeg sira, kopar. Sve dobro usitniti, te na kraju začiniti paprom i solju po želji.
Na kruh obilno namazati umak od šparoga i Zvijezda majoneze, posložiti marinirane šparoge i rajčice u mediteranskim travama i uživati u svježim okusima proljeća.
Servings 1