Oda proljeću

ShareTweetSave
1

Ne postoji bolji gastronomski vjesnik proljeća od šparoga, koje svi obožavamo. Još ako je u spoju sa omiljenom Zvijezda majonezom, zaista nam cvatu svi okusni pupoljci.

Na suhoj tavi zapeći kriške omiljenog kruha do zlatne boje.

2

U tavu dodati malo maslinovog ulja, pa pržiti šparoge dok ne omekšaju. Pred kraj dodati mini rajčicu da se lagano termički obradi. Nekoliko vrhova šparoga ostaviti u tavi zajedno s rajčicom, a ostalo staviti u sjeckalicu. Šparoge i rajčicu u tavi posuti mediteranskim suhim biljem.

3

U sjeckalicu sa šparogama dodati 4 žlice Zvijezda majoneze, 2 žlice kiselog vrhnja, 1 režanj češnjaka, 50 gr tvrdog ovčjeg sira, kopar. Sve dobro usitniti, te na kraju začiniti paprom i solju po želji.

4

Na kruh obilno namazati umak od šparoga i Zvijezda majoneze, posložiti marinirane šparoge i rajčice u mediteranskim travama i uživati u svježim okusima proljeća.

 150 g Divljih šparoga
 2 žlice Kiselog vrhnja
 1 kom. Režanj češnjaka
 50 g Istarskog tvrdog ovčjeg sira
 1 kom. Papra po želji
 1 kom. Soli po želji
 2 kom. Grančica svježeg kopra
 6 kom. Mini rajčica
 1 žličica Suhog mediteranskog bilja
 1 kom. Omiljenog kruha

NAMIRNICE

 150 g Divljih šparoga
 2 žlice Kiselog vrhnja
 1 kom. Režanj češnjaka
 50 g Istarskog tvrdog ovčjeg sira
 1 kom. Papra po želji
 1 kom. Soli po želji
 2 kom. Grančica svježeg kopra
 6 kom. Mini rajčica
 1 žličica Suhog mediteranskog bilja
 1 kom. Omiljenog kruha

Način pripreme

1

Ne postoji bolji gastronomski vjesnik proljeća od šparoga, koje svi obožavamo. Još ako je u spoju sa omiljenom Zvijezda majonezom, zaista nam cvatu svi okusni pupoljci.

Na suhoj tavi zapeći kriške omiljenog kruha do zlatne boje.

2

U tavu dodati malo maslinovog ulja, pa pržiti šparoge dok ne omekšaju. Pred kraj dodati mini rajčicu da se lagano termički obradi. Nekoliko vrhova šparoga ostaviti u tavi zajedno s rajčicom, a ostalo staviti u sjeckalicu. Šparoge i rajčicu u tavi posuti mediteranskim suhim biljem.

3

U sjeckalicu sa šparogama dodati 4 žlice Zvijezda majoneze, 2 žlice kiselog vrhnja, 1 režanj češnjaka, 50 gr tvrdog ovčjeg sira, kopar. Sve dobro usitniti, te na kraju začiniti paprom i solju po želji.

4

Na kruh obilno namazati umak od šparoga i Zvijezda majoneze, posložiti marinirane šparoge i rajčice u mediteranskim travama i uživati u svježim okusima proljeća.

Oda proljeću