Nonin sendvič od marmelade

ShareTweetSave
1

REDOSLIJED SLAGANJA SENDVIČA: majoneza, puretina, paprika, slanina, marmelada od kapule i još malo majoneze, JER SENDVIČ JE BEZVEZE KAD NEMA ZVIJEZDA MAJONEZE!

2

PURETINA
- Puretina
- Maslinovo ulje
- Sol
- Papar
- Soja sos
- Worcestershire umak
-Puretinu posolite, popaprite i popržite na maslinovom ulju. Kad puretina bude na pola pečena stavite malo soja i worcesterhire umaka. Prepazite da vam se puretina ne presuši! Nakon što bude gotova okidati je na trakice.

3

MARMELADA OD KAPULE
- Crvena kapula (4 luka srednje veličine)
- Maslinovo ulje (50ml)
- Maslac (1 žlica)
- Aceto balsamico (50 ml)
- Crno vino (50 ml)
- Sol
- Papar
- Domaći med (4 žlice)
- Na vatri zagrijte maslinovo ulje i maslac. Crvenu kapulu okidati na tanke listiće (polumjesece), te ih stavite na vatru 15-ak min dok kapula ne omekša. Nakon toga dodajte med, sol i papar i miješajte 15-20 min dok se kapula ne karamelizira. Uliti aceto balsamico i crno vino, te na laganoj vatri miješati oko pola sata (dok se ne zgusne). Pustiti da se ohladi prije nego što stavite u sendvič.

4

OSTALI SASTOJCI:
- Pečena crvena paprika
- PRIPREMA:
o Posoliti i popapriti te pržiti na maslinovom ulju. Ostavite ih da budu hrskavije.
- Popržiti slaninu

 1 žlica Zvijezda ''Slanina'' majoneza
 1 žlica Zvijezda ''Delikates'' majoneza
 0,50 kg Puretina
 4 kom. Crvena kapula
 50 ml Aceto balsamico
 50 ml Crno vino
 50 ml Maslinovo ulje
 1 žlica Maslac
 4 žlice Med
 sol
 papar
 Soja sos
 Worcestershire umak
 1 kom. paprika
 4 šnita slanina

NAMIRNICE

 1 žlica Zvijezda ''Slanina'' majoneza
 1 žlica Zvijezda ''Delikates'' majoneza
 0,50 kg Puretina
 4 kom. Crvena kapula
 50 ml Aceto balsamico
 50 ml Crno vino
 50 ml Maslinovo ulje
 1 žlica Maslac
 4 žlice Med
 sol
 papar
 Soja sos
 Worcestershire umak
 1 kom. paprika
 4 šnita slanina

Način pripreme

1

REDOSLIJED SLAGANJA SENDVIČA: majoneza, puretina, paprika, slanina, marmelada od kapule i još malo majoneze, JER SENDVIČ JE BEZVEZE KAD NEMA ZVIJEZDA MAJONEZE!

2

PURETINA
- Puretina
- Maslinovo ulje
- Sol
- Papar
- Soja sos
- Worcestershire umak
-Puretinu posolite, popaprite i popržite na maslinovom ulju. Kad puretina bude na pola pečena stavite malo soja i worcesterhire umaka. Prepazite da vam se puretina ne presuši! Nakon što bude gotova okidati je na trakice.

3

MARMELADA OD KAPULE
- Crvena kapula (4 luka srednje veličine)
- Maslinovo ulje (50ml)
- Maslac (1 žlica)
- Aceto balsamico (50 ml)
- Crno vino (50 ml)
- Sol
- Papar
- Domaći med (4 žlice)
- Na vatri zagrijte maslinovo ulje i maslac. Crvenu kapulu okidati na tanke listiće (polumjesece), te ih stavite na vatru 15-ak min dok kapula ne omekša. Nakon toga dodajte med, sol i papar i miješajte 15-20 min dok se kapula ne karamelizira. Uliti aceto balsamico i crno vino, te na laganoj vatri miješati oko pola sata (dok se ne zgusne). Pustiti da se ohladi prije nego što stavite u sendvič.

4

OSTALI SASTOJCI:
- Pečena crvena paprika
- PRIPREMA:
o Posoliti i popapriti te pržiti na maslinovom ulju. Ostavite ih da budu hrskavije.
- Popržiti slaninu

Nonin sendvič od marmelade