Nokturno

ShareTweetSave
1

Brašno,sjemenke,šećer,sol,kvasac,maslinovo ulje i toplu vodu pomiješati i umijesiti tvrđe tijesto. Pustiti na toplom da se diže oko 30 min. Peći na 200 stupnjeva dok ne porumeni. prerezati ga vodoravno na više tankih šnita. Dvije šnite popržiti u tosteru.
Sardine ocijediti od viška ulja i štapnim mikserom usitniti do glatke teksture.

2

Kruh premazati paštetom od sardina,na to redati mini rajčice, mozzarellu,suhe smokve narezane na tanke ploške, bosiljak, par kapi aceta (po želji) i Zvijezda majoneza. Poklopiti drugom šnitom kruha.
Dobar tek!

 150 g brašna (raženo,kukuruzno, pšenićno )
 1 žlica maslinovog ulja
 100 ml vode
 1 žlica sjemenke (kim,lan,sezam)
 suhi kvasac, sol, malo šečera
 100 g konzerviranih sardina
 2 mini rajčice
 2 mini mozzarelle
 2 manje sušene smokve
 svježi bosiljak

NAMIRNICE

 150 g brašna (raženo,kukuruzno, pšenićno )
 1 žlica maslinovog ulja
 100 ml vode
 1 žlica sjemenke (kim,lan,sezam)
 suhi kvasac, sol, malo šečera
 100 g konzerviranih sardina
 2 mini rajčice
 2 mini mozzarelle
 2 manje sušene smokve
 svježi bosiljak

Način pripreme

1

Brašno,sjemenke,šećer,sol,kvasac,maslinovo ulje i toplu vodu pomiješati i umijesiti tvrđe tijesto. Pustiti na toplom da se diže oko 30 min. Peći na 200 stupnjeva dok ne porumeni. prerezati ga vodoravno na više tankih šnita. Dvije šnite popržiti u tosteru.
Sardine ocijediti od viška ulja i štapnim mikserom usitniti do glatke teksture.

2

Kruh premazati paštetom od sardina,na to redati mini rajčice, mozzarellu,suhe smokve narezane na tanke ploške, bosiljak, par kapi aceta (po želji) i Zvijezda majoneza. Poklopiti drugom šnitom kruha.
Dobar tek!

Nokturno