Nino and the beast

ShareTweetSave
1

Baking bad peciva

Za najbolji sendvič potrebna su friško pečena domaća peciva. Priprema je brza i jednostavna.
Ako ste baš jako gladni pa nemate vremena čekati na tijesto i pečenje, preskočite ovaj korak kupnjom peciva u pekari ????

U jednu zdjelicu stavimo kvasac, žličicu šečera i žlicu brašna. Zagrijemo 100 ml mlijeka, te zagrijano mlijeko prelijemo po kvascu i čekamo dase digne. U posudi pomješamo 390 g brašna i žličicu soli. Na to dodamo otopljenih 75 g maslaca, dignuti kvasac i ostatak mlijeka (200 ml). Sve sastojke zajedno umijesimo. Tijesto prekrijemo krpom i čekamo da se digne. dok nam se tijesto digne, oblikujemo peciva po želji. Ja sam se ovaj put odlučila za duguljasti oblik, ali mogu se napraviti i manje loptice za veći broj peciva. Peciva stavimo na papir za pečenje, premažemo jednim žumanjkom i po želji posipamo sjemenkama sezama ili lana. Peciva pečemo na 180° otprilike 20 min dok ne dobe zlatnu boju.

2

Baby Got Ribs

Nakon razmišljanja da li bi u sendvič trebalo staviti šunku il neku vrstu mesa, naletjela sam na rebarca i znala sam da će biti idealna za ovaj sendvič.

U jednu šalicu pomiješamo sol, papar, korijandet, koricu limuna, kumin, chilli, žlicu Zvijezda kečapa, malo limuna, žličicu soja sosa, češnjak i malo ulja tako da dobijemo tekuću smjesu koju premažemo po rebarcima. Nakon što smo dobro utrljali sve začine, rebarca polijemo pivom i ostavimo da se mariniraju.
Meso sam prekla na tavi, na srednjoj vatri otprilike 45 min do sat vremena, dok mi meso nije bilo dovoljno meko.
Na masnoći od mesa sam popirjala luk i naribanu mrkvu koje sam kasnije posolila i dodala malo aceta balzamica.

3

Ekips na tanjuru

Za sendvič imamo peciva i meso i ono što nedostaje su dodaci koji daju sendviču najbolji okus.
U zdjelu istisnemo jednu vrećicu Zvijezda majoneze, žličicu senfa, dvije kriške limunovog soka i dodamo sos od pečenja mesa i pomiješamo da dobijemo fini tekući Zvijezda umak.
Pripremimo rukolu i koktel rajčice. Meso odkoštimo i narežemo na komadiće. Na kraju pripreme ispečemo 4 jaja na oko.

4

Ova količina dovoljna je za 4 veelika sendviča.

Prerežemo pecivo na pola i prvo stavimo žlicu Zvijezda umaka, pa naslažemo sloj mesa. Na meso stavimo pirjano povrće i malo Zvijezda umaka. Iduće na redu su rajčice. Na rajčice se nariba malo sira. Na to ide rukula i na rukulu jaje. Na kraju stavimo još Zvijezda umaka i poklopimo pecivom.
U ovoj fazi moj kušač je već bio porilično nestrpljiv, ali čekanje se isplatilo. Kad prerežemo sendvič razlije se žumanjak i pomiješa se s umakom...mah, ostatak morate probati sami ????

Dobar tek!

 ½ kg svinjskih rebarca
 500 g rukole
 4 kom. jaja
 1 kom. luka
 1 kom. mrkva
 1 žličica senfa
 2 kriška limuna
 200 ml piva (za marinadu)
 1 cup sol, papar, chilli, češnjak, koriander, kumin, korica limuna, Zvijezda kečap (marinada)
 390 g brašna
 1 kom. jaje (za pecivo)
 1 kom. kvasac
 1 žličica soli
 75 g maslaca
 300 ml mlijeka
 250 g koktel rajčica
 100 g sira

NAMIRNICE

 ½ kg svinjskih rebarca
 500 g rukole
 4 kom. jaja
 1 kom. luka
 1 kom. mrkva
 1 žličica senfa
 2 kriška limuna
 200 ml piva (za marinadu)
 1 cup sol, papar, chilli, češnjak, koriander, kumin, korica limuna, Zvijezda kečap (marinada)
 390 g brašna
 1 kom. jaje (za pecivo)
 1 kom. kvasac
 1 žličica soli
 75 g maslaca
 300 ml mlijeka
 250 g koktel rajčica
 100 g sira

Način pripreme

1

Baking bad peciva

Za najbolji sendvič potrebna su friško pečena domaća peciva. Priprema je brza i jednostavna.
Ako ste baš jako gladni pa nemate vremena čekati na tijesto i pečenje, preskočite ovaj korak kupnjom peciva u pekari ????

U jednu zdjelicu stavimo kvasac, žličicu šečera i žlicu brašna. Zagrijemo 100 ml mlijeka, te zagrijano mlijeko prelijemo po kvascu i čekamo dase digne. U posudi pomješamo 390 g brašna i žličicu soli. Na to dodamo otopljenih 75 g maslaca, dignuti kvasac i ostatak mlijeka (200 ml). Sve sastojke zajedno umijesimo. Tijesto prekrijemo krpom i čekamo da se digne. dok nam se tijesto digne, oblikujemo peciva po želji. Ja sam se ovaj put odlučila za duguljasti oblik, ali mogu se napraviti i manje loptice za veći broj peciva. Peciva stavimo na papir za pečenje, premažemo jednim žumanjkom i po želji posipamo sjemenkama sezama ili lana. Peciva pečemo na 180° otprilike 20 min dok ne dobe zlatnu boju.

2

Baby Got Ribs

Nakon razmišljanja da li bi u sendvič trebalo staviti šunku il neku vrstu mesa, naletjela sam na rebarca i znala sam da će biti idealna za ovaj sendvič.

U jednu šalicu pomiješamo sol, papar, korijandet, koricu limuna, kumin, chilli, žlicu Zvijezda kečapa, malo limuna, žličicu soja sosa, češnjak i malo ulja tako da dobijemo tekuću smjesu koju premažemo po rebarcima. Nakon što smo dobro utrljali sve začine, rebarca polijemo pivom i ostavimo da se mariniraju.
Meso sam prekla na tavi, na srednjoj vatri otprilike 45 min do sat vremena, dok mi meso nije bilo dovoljno meko.
Na masnoći od mesa sam popirjala luk i naribanu mrkvu koje sam kasnije posolila i dodala malo aceta balzamica.

3

Ekips na tanjuru

Za sendvič imamo peciva i meso i ono što nedostaje su dodaci koji daju sendviču najbolji okus.
U zdjelu istisnemo jednu vrećicu Zvijezda majoneze, žličicu senfa, dvije kriške limunovog soka i dodamo sos od pečenja mesa i pomiješamo da dobijemo fini tekući Zvijezda umak.
Pripremimo rukolu i koktel rajčice. Meso odkoštimo i narežemo na komadiće. Na kraju pripreme ispečemo 4 jaja na oko.

4

Ova količina dovoljna je za 4 veelika sendviča.

Prerežemo pecivo na pola i prvo stavimo žlicu Zvijezda umaka, pa naslažemo sloj mesa. Na meso stavimo pirjano povrće i malo Zvijezda umaka. Iduće na redu su rajčice. Na rajčice se nariba malo sira. Na to ide rukula i na rukulu jaje. Na kraju stavimo još Zvijezda umaka i poklopimo pecivom.
U ovoj fazi moj kušač je već bio porilično nestrpljiv, ali čekanje se isplatilo. Kad prerežemo sendvič razlije se žumanjak i pomiješa se s umakom...mah, ostatak morate probati sami ????

Dobar tek!

Nino and the beast