Ninja Turtle Cloudello

ShareTweetSave
1

Izazov je pripremiti sendvič za one koji ne smiju gluten, pogotovo ako ne želimo uopće koristiti brašno, ali može se, evo dokaza.
Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Ostale sastojke pripremimo. Uključimo pećnicu na 165 st. C.

2

U žumanjke umiješamo krem sir, majonezu, sol i papar. Glatko izradimo.

3

Bjelanjcima dodamo sodu bikarbonu i umutimo ih u čvrsti snijeg.

4

Sve sastojke lagano sjedinimo prevrćući smjesu.

5

Na pleh stavimo papir za pečenje i lagano ga posprejamo uljem ili premažemo rastopljenim Zvijezda margarinom s maslacem.

6

Rasporedimo smjesu u 6 hrpica (za 2 sendviča). Pečemo 12-15 minuta do zlatnožute boje.

7

Pečene lepinje ohladimo na rešetki i spremne su za slaganje sendviča. Oblačići ili kornjače, pitanje je sad!?

8

Na prvu lepinju premažemo krem sir, pa posložimo tanko narezanu suhu kobasicu. Preko kobasice stavimo majonezu Zvijezda, pa drugu lepinju.

9

I drugu lepinju premažemo krem sirom, pa na nju stavimo sir ementaler. Ponovo i Zvijezda majonezu.

10

Zatim stavimo list hrskave salate, također po njemu Zvijezda majonezu, pa poklopimo trećom lepinjom. Uživamo u prefinom okusu sočnog zdravog proteinskog sendviča.

11

Njami!

 3 kom. jaja
 1,50 žlice krem sira (50 g)
 1,50 žlice majoneze Zvijezda (50 g)
 1 ml sol
 1 ml papar
 1 ml soda bikarbona
 50 g suhe kobasice
 50 g sira ementalera
 50 g krem sira za premazivanje lepinja
 2 list(a) salate
 još majoneze Zvijezda za u sendvič
 i još majoneze Zvijezda za u sendvič 😀

NAMIRNICE

 3 kom. jaja
 1,50 žlice krem sira (50 g)
 1,50 žlice majoneze Zvijezda (50 g)
 1 ml sol
 1 ml papar
 1 ml soda bikarbona
 50 g suhe kobasice
 50 g sira ementalera
 50 g krem sira za premazivanje lepinja
 2 list(a) salate
 još majoneze Zvijezda za u sendvič
 i još majoneze Zvijezda za u sendvič 😀

Način pripreme

1

Izazov je pripremiti sendvič za one koji ne smiju gluten, pogotovo ako ne želimo uopće koristiti brašno, ali može se, evo dokaza.
Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Ostale sastojke pripremimo. Uključimo pećnicu na 165 st. C.

2

U žumanjke umiješamo krem sir, majonezu, sol i papar. Glatko izradimo.

3

Bjelanjcima dodamo sodu bikarbonu i umutimo ih u čvrsti snijeg.

4

Sve sastojke lagano sjedinimo prevrćući smjesu.

5

Na pleh stavimo papir za pečenje i lagano ga posprejamo uljem ili premažemo rastopljenim Zvijezda margarinom s maslacem.

6

Rasporedimo smjesu u 6 hrpica (za 2 sendviča). Pečemo 12-15 minuta do zlatnožute boje.

7

Pečene lepinje ohladimo na rešetki i spremne su za slaganje sendviča. Oblačići ili kornjače, pitanje je sad!?

8

Na prvu lepinju premažemo krem sir, pa posložimo tanko narezanu suhu kobasicu. Preko kobasice stavimo majonezu Zvijezda, pa drugu lepinju.

9

I drugu lepinju premažemo krem sirom, pa na nju stavimo sir ementaler. Ponovo i Zvijezda majonezu.

10

Zatim stavimo list hrskave salate, također po njemu Zvijezda majonezu, pa poklopimo trećom lepinjom. Uživamo u prefinom okusu sočnog zdravog proteinskog sendviča.

11

Njami!

Ninja Turtle Cloudello