Print opcije:

Neretvanska Lađa

 1 kg Glatkog brašna
 2 žlice Šećera
 3 žličica Soli
 1 kom. Suhi kvasac
 600 ml Mlake vode
 150 g Zvijezda majoneze
 250 g Kratko prokuhanih jadranskih kozica
 2 kom. Zvijezda kiselih krastavaca
 1 žličica Vrhom puna kapara
 2 žlice Zvijezda maslinovog ulja
 2 žlice Zvijezda aceto balsamico
 1 žlica Džema od smokve
 1 žličica Dijon senfa
 1 kom. Sol i papar po želji
 1 kom. Svježi matovilac
 2 kom. Mini rajčica
1

Neretvanska Lađa je simbol izdržljivosti i čvrstoće, usprkos teretu koji je često nosila sa sobom...izgledom krhka, poput cvijeta nektarine koju vidimo na tanjuru, izdržala je sve otpore riječnih i morskih voda. Prehranila je mnoge obitelji uz Neretvu, ali i obližne otoke na Jadranskom moru. Njoj u čast, i danas se održava poznati maraton. Kruh ispod peke, uz jadranske kozice i smokve uz Zvijezda majonezu, za mene boljih mirisa i okusa djetinjstva, te sjećanja na didu - jednostavno nema...

2

Za kruh pomiješati suhe sastojke, postupno dodajući vodu, te umijesiti kruh. Ostaviti da se udvostruči, te ga ispeći u prethodno pripremljenoj žarovki.

3

Remulada od jadranskih kozica:
150 gr Zvijezda majoneze, 250 gr kratko prokuhanih Jadranskih kozica, 2 Zvijezda kisela krastavca, 1 punu žličicu kapara kratko isjeckati u sjeckalici. Neka ostanu krupniji komadići. Po želji dodatno posoliti, imajući u vidu da su kapare slane.

4

Dresing od smokava:
1 puna žlica džema od smokava, razrijeđena s malo vode, 2 žlice Zvijezda maslinovog ulja, 2 žlice Zvijezda aceto balsamico, 1 žličica dijon senfa, sol i papar po želji. Sve zajedno promučkati u staklenci.

5

Kruh obilno premazati remuladom, poslagati svježi matovilac, preliti dresingom od smokava, te poslagati rajčice. I na kraju, uživati u savršenom spoju jednostavnosti, tradicije i iznimnih okusa.

Nutrition Facts

Servings 1