Ako tražite spoj naših mediteranskih okusa i najbolje hrvatske majoneze, ovo je jedan savršeni sendvič za vas.
Pecivo (4kom)
Sastojci:
• 450 grama bijelog brašna
• 1 vrećica suhog kvasca
• 1 žličica soli
• 2 žlice Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• 250 ml tople vode
• nekoliko sitno sjeckanih maslina
Za premaz:
• 4-5 žlica maslinova ulja
• 2 češnja češnjaka
• po jedna mala žličica suhog bosiljka, origana i ružmarina
• prstohvat soli
Preko noći ostaviti nasjeckani češnjak u maslinovom ulju da ga što bolje aromatizira, začine prije stavljanja malo 'istucati' da puste aromu. Za premaz dodati začine u maslinovo ulje i njime premazati štruce.
Sve sastojke staviti u zdjelu, umijesiti ga rukama, dodajući polako vodu dok se ne dobije meko i kompaktno tijesto. Ostaviti ga oko sat vremena pokrivenog na toplom mjestu da udvostruči obujam.
Nakon što se tijesto diglo, staviti ga na pobrašnjenu površinu, prerezati na 4 dijela i oblikovati ih u peciva.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje, te preseliti na nju peciva. Peciva na nekoliko mjesta zarezati oštrim nožem, premazati pripremljenim premazom i stavite peći na 200 stupnjeva otprilike 30-35 minuta.
NADJEV SENDVIČA
- na maslinovom ulju popržimo kozice
- posolimo i popaprimo
- dodamo sitno sjeckani češnjak
- cherry rajčice prerezane na četvrtine
- podlijemo sa malo bijelog vina
- začinimo ružmarinom, majčinom dušicom
- pred kraj dodamo jednu žlicu vrhnja za kuhanje da dobijemo kremozan nadjev
IZRADA SENDVIČA
Kruh prerežemo, na njega dodamo žličicu premaza (korišten kod izrade peciva), na njega stavimo mozzarellu i 2-3 sitno sjeckane sušene rajčice.
Donji dio stavimo u pećnicu na 2-3 minute dok se mozzarella ne otopi, a gornji dio stavimo pored da se ugrije.
Na to stavljamo redom -> matovilac, kukuruz, pripremljene kozice, rikolu.
I šećer na kraju ovog jela je Zvijezda češnjak majoneza pomiješana sa žlicom kiselog vrhnja, prstohvat peršina i 2-3 sitno sjeckana kapara.
Ovim umakom premažemo gornji dio peciva, poklopimo i to je to! Savršenstvo!
Servings 1