Napile se kozice

ShareTweetSave
1

Ako tražite spoj naših mediteranskih okusa i najbolje hrvatske majoneze, ovo je jedan savršeni sendvič za vas.

Pecivo (4kom)

Sastojci:
• 450 grama bijelog brašna
• 1 vrećica suhog kvasca
• 1 žličica soli
• 2 žlice Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• 250 ml tople vode
• nekoliko sitno sjeckanih maslina

Za premaz:
• 4-5 žlica maslinova ulja
• 2 češnja češnjaka
• po jedna mala žličica suhog bosiljka, origana i ružmarina
• prstohvat soli

Preko noći ostaviti nasjeckani češnjak u maslinovom ulju da ga što bolje aromatizira, začine prije stavljanja malo 'istucati' da puste aromu. Za premaz dodati začine u maslinovo ulje i njime premazati štruce.
Sve sastojke staviti u zdjelu, umijesiti ga rukama, dodajući polako vodu dok se ne dobije meko i kompaktno tijesto. Ostaviti ga oko sat vremena pokrivenog na toplom mjestu da udvostruči obujam.

Nakon što se tijesto diglo, staviti ga na pobrašnjenu površinu, prerezati na 4 dijela i oblikovati ih u peciva.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje, te preseliti na nju peciva. Peciva na nekoliko mjesta zarezati oštrim nožem, premazati pripremljenim premazom i stavite peći na 200 stupnjeva otprilike 30-35 minuta.

NADJEV SENDVIČA

- na maslinovom ulju popržimo kozice
- posolimo i popaprimo
- dodamo sitno sjeckani češnjak
- cherry rajčice prerezane na četvrtine
- podlijemo sa malo bijelog vina
- začinimo ružmarinom, majčinom dušicom
- pred kraj dodamo jednu žlicu vrhnja za kuhanje da dobijemo kremozan nadjev

IZRADA SENDVIČA

Kruh prerežemo, na njega dodamo žličicu premaza (korišten kod izrade peciva), na njega stavimo mozzarellu i 2-3 sitno sjeckane sušene rajčice.
Donji dio stavimo u pećnicu na 2-3 minute dok se mozzarella ne otopi, a gornji dio stavimo pored da se ugrije.
Na to stavljamo redom -> matovilac, kukuruz, pripremljene kozice, rikolu.
I šećer na kraju ovog jela je Zvijezda češnjak majoneza pomiješana sa žlicom kiselog vrhnja, prstohvat peršina i 2-3 sitno sjeckana kapara.
Ovim umakom premažemo gornji dio peciva, poklopimo i to je to! Savršenstvo!

 Jadranske kozice
 cherry rajčice
 bijelo vino, maslinovo ulje
 češnjak, masline
 sol, papar, ružmarin, bosiljak, origano, majčina dušica
 matovilac, rikula
 brašno, kvasac
 mozzarella
 sušene rajčice
 kiselo vrhnje, peršin, kapari

NAMIRNICE

 Jadranske kozice
 cherry rajčice
 bijelo vino, maslinovo ulje
 češnjak, masline
 sol, papar, ružmarin, bosiljak, origano, majčina dušica
 matovilac, rikula
 brašno, kvasac
 mozzarella
 sušene rajčice
 kiselo vrhnje, peršin, kapari

Način pripreme

1

Ako tražite spoj naših mediteranskih okusa i najbolje hrvatske majoneze, ovo je jedan savršeni sendvič za vas.

Pecivo (4kom)

Sastojci:
• 450 grama bijelog brašna
• 1 vrećica suhog kvasca
• 1 žličica soli
• 2 žlice Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• 250 ml tople vode
• nekoliko sitno sjeckanih maslina

Za premaz:
• 4-5 žlica maslinova ulja
• 2 češnja češnjaka
• po jedna mala žličica suhog bosiljka, origana i ružmarina
• prstohvat soli

Preko noći ostaviti nasjeckani češnjak u maslinovom ulju da ga što bolje aromatizira, začine prije stavljanja malo 'istucati' da puste aromu. Za premaz dodati začine u maslinovo ulje i njime premazati štruce.
Sve sastojke staviti u zdjelu, umijesiti ga rukama, dodajući polako vodu dok se ne dobije meko i kompaktno tijesto. Ostaviti ga oko sat vremena pokrivenog na toplom mjestu da udvostruči obujam.

Nakon što se tijesto diglo, staviti ga na pobrašnjenu površinu, prerezati na 4 dijela i oblikovati ih u peciva.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje, te preseliti na nju peciva. Peciva na nekoliko mjesta zarezati oštrim nožem, premazati pripremljenim premazom i stavite peći na 200 stupnjeva otprilike 30-35 minuta.

NADJEV SENDVIČA

- na maslinovom ulju popržimo kozice
- posolimo i popaprimo
- dodamo sitno sjeckani češnjak
- cherry rajčice prerezane na četvrtine
- podlijemo sa malo bijelog vina
- začinimo ružmarinom, majčinom dušicom
- pred kraj dodamo jednu žlicu vrhnja za kuhanje da dobijemo kremozan nadjev

IZRADA SENDVIČA

Kruh prerežemo, na njega dodamo žličicu premaza (korišten kod izrade peciva), na njega stavimo mozzarellu i 2-3 sitno sjeckane sušene rajčice.
Donji dio stavimo u pećnicu na 2-3 minute dok se mozzarella ne otopi, a gornji dio stavimo pored da se ugrije.
Na to stavljamo redom -> matovilac, kukuruz, pripremljene kozice, rikolu.
I šećer na kraju ovog jela je Zvijezda češnjak majoneza pomiješana sa žlicom kiselog vrhnja, prstohvat peršina i 2-3 sitno sjeckana kapara.
Ovim umakom premažemo gornji dio peciva, poklopimo i to je to! Savršenstvo!

Napile se kozice