Morski vuk

ShareTweetSave
1

Morski vuk sendvič je s prženim filetima brancina, domaćim tartar umakom i rukolom.

Domaće bavarsko pecivo dobije se miješanjem 400 grama glatkog pšeničnog brašna, 2,5 dcl tople vode, žličica soli, žličica šećera, pola dcl ulja i jedan suhi kvasac. Zamijesi se mekano tijesto te se ostavi da se diže sat vremena. Kada se tijesto udvostruči, oblikuju se peciva koja se potom kratko kuhaju (desetak sekundi) u jednoj litri vode pomiješanoj s četiri žlice sode bikarbone i jednom žlicom soli. Kada pecivo ispliva na površinu, stavlja se u lim za pečenje i peče na 200 stupnjeva 20-ak minuta., ovisno o pećnici.

Ohlađeno pecivo potom se tostira na vrućoj tavi na malo Zvijezdinog ekstradjevičanskog maslinovog ulja.

2

Svježi brancin se filetira, a fileti očiste od kostiju. Posuše se, posole i popapre te stave peći na maslinovo ulje. Kratko se poprže dok kožica ne postane hrskava.

Na tostirano bavarsko pecivo dodaje se domaći tartar umak. Za tartar se pomiješa tri žlice Zvijezda majoneze, tri žlice kiselog vrhnja, tri kisela krastavca i jedan režanj češnjaka koje sitno nasjeckamo. Po želji se dodaju sol i papar.
Na tartar umak potom se dodaju dva filea brancina, rukola i nekoliko listića parmezana.

U slast!

 1 kom. domaće bavarsko pecivo
 1 kom. svježi brancin
 3 žlice kiselog vrhnja
 1 kom. režanj češnjaka
 15 list(a) rukola
 3 list(a) parmezana

NAMIRNICE

 1 kom. domaće bavarsko pecivo
 1 kom. svježi brancin
 3 žlice kiselog vrhnja
 1 kom. režanj češnjaka
 15 list(a) rukola
 3 list(a) parmezana

Način pripreme

1

Morski vuk sendvič je s prženim filetima brancina, domaćim tartar umakom i rukolom.

Domaće bavarsko pecivo dobije se miješanjem 400 grama glatkog pšeničnog brašna, 2,5 dcl tople vode, žličica soli, žličica šećera, pola dcl ulja i jedan suhi kvasac. Zamijesi se mekano tijesto te se ostavi da se diže sat vremena. Kada se tijesto udvostruči, oblikuju se peciva koja se potom kratko kuhaju (desetak sekundi) u jednoj litri vode pomiješanoj s četiri žlice sode bikarbone i jednom žlicom soli. Kada pecivo ispliva na površinu, stavlja se u lim za pečenje i peče na 200 stupnjeva 20-ak minuta., ovisno o pećnici.

Ohlađeno pecivo potom se tostira na vrućoj tavi na malo Zvijezdinog ekstradjevičanskog maslinovog ulja.

2

Svježi brancin se filetira, a fileti očiste od kostiju. Posuše se, posole i popapre te stave peći na maslinovo ulje. Kratko se poprže dok kožica ne postane hrskava.

Na tostirano bavarsko pecivo dodaje se domaći tartar umak. Za tartar se pomiješa tri žlice Zvijezda majoneze, tri žlice kiselog vrhnja, tri kisela krastavca i jedan režanj češnjaka koje sitno nasjeckamo. Po želji se dodaju sol i papar.
Na tartar umak potom se dodaju dva filea brancina, rukola i nekoliko listića parmezana.

U slast!

Morski vuk