Morski slasni

ShareTweetSave
1

Prethodno ispeći kruh od pirovog brašna. Nekoliko sati ili dan ranije pripremiti marinirane srdele.
Priprema sendviča: Na krišku kruha staviti oprani list zelene salate. Preko njega položiti 2 srdele koje smo prethodno izvadili iz marinade, ocjedili ih i iz njih odstranili riblju kost. Srdele rastvoriti i tako ih složiti na zelenu salatu. Dodati na tanke kolutove narezane: krastavac salatar, rotkvicu, ljubičasti luk i cherry rajčice te štapić narezane svježe crvene paprike. Ukrasiti zvijezda majonezom te klicama češnjaka i uživati u slasnim okusima ribe pomješanim s povrćem.
RECEPT ZA KRUH OD PIROVOG BRAŠNA: 400 g pirovog brašna pomješati s 1 malom žličicom soli, 1 suhim kvascem. Tome dodati 1 veliku žlicu meda, 1,5 veliku žlicu maslinovog ulja te 3 dcl mlake vode. Lagano umjesiti te ostaviti da kisne u poklopljenoj zdjeli. Prije pečenja kratko premjesiti i stavili u dugu i usku posudu u kojoj ćemo peći. Peći u prethodno zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva celzijusa oko 30 minuta.
RECEPT ZA MARINIRANE SRDELE: (Recept je za količinu od 1 kg srdela). Ispeći u tavi na suncokretovom ulju prethodno očišćene srdele koje smo uvaljali u smjesu brašna i malo soli.
Na 3dcl maslinovog ulja ispeći narezana na kolutove 2-3 ljubičasta luka i 5 češnjeva sitno sjeckanog češnjaka. U to dodati 3 dcl vinskog octa te 2-3 lista lovora, 2-3 grančice ružmarina malo soli te 10 zrna papra. Kuhati na laganoj vatri 10 minuta. U staklenu posudu poslagati prethodno ispečene srdele te preliti pripremljenom smjesom. Ako sva srdela nije prekrivena marinadom, preliti s maslinovim uljem koliko je potrebno da sva srdela bude prekrivena. Narezati 2 limuna na kriške te prekriti pripremljene i prelivene srdele. Kad se ohladi spremiti u hladnjak, Mogu se konzumirati nakon nekoliko sati, ali ako su dobro prekrivene marinadom mogu potrajati i nekoliko dana.

 1 lb kruh od pirovog brašna
 2 kom. marinirane srdele filetirane
 1 list(a) zelene salate
 3 kriška ljubičastog luka narezanog na tanke kolutove
 3 šnita krastavca salatara tanko narezanog
 2 kriška rotkvice tanko narezane
 2 kriška cherry rajčice prepolovljene
 1 stick svježe crvene paprike
 3 g klica od češnjaka
 2 žlice zvijezda majoneze

NAMIRNICE

 1 lb kruh od pirovog brašna
 2 kom. marinirane srdele filetirane
 1 list(a) zelene salate
 3 kriška ljubičastog luka narezanog na tanke kolutove
 3 šnita krastavca salatara tanko narezanog
 2 kriška rotkvice tanko narezane
 2 kriška cherry rajčice prepolovljene
 1 stick svježe crvene paprike
 3 g klica od češnjaka
 2 žlice zvijezda majoneze

Način pripreme

1

Prethodno ispeći kruh od pirovog brašna. Nekoliko sati ili dan ranije pripremiti marinirane srdele.
Priprema sendviča: Na krišku kruha staviti oprani list zelene salate. Preko njega položiti 2 srdele koje smo prethodno izvadili iz marinade, ocjedili ih i iz njih odstranili riblju kost. Srdele rastvoriti i tako ih složiti na zelenu salatu. Dodati na tanke kolutove narezane: krastavac salatar, rotkvicu, ljubičasti luk i cherry rajčice te štapić narezane svježe crvene paprike. Ukrasiti zvijezda majonezom te klicama češnjaka i uživati u slasnim okusima ribe pomješanim s povrćem.
RECEPT ZA KRUH OD PIROVOG BRAŠNA: 400 g pirovog brašna pomješati s 1 malom žličicom soli, 1 suhim kvascem. Tome dodati 1 veliku žlicu meda, 1,5 veliku žlicu maslinovog ulja te 3 dcl mlake vode. Lagano umjesiti te ostaviti da kisne u poklopljenoj zdjeli. Prije pečenja kratko premjesiti i stavili u dugu i usku posudu u kojoj ćemo peći. Peći u prethodno zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva celzijusa oko 30 minuta.
RECEPT ZA MARINIRANE SRDELE: (Recept je za količinu od 1 kg srdela). Ispeći u tavi na suncokretovom ulju prethodno očišćene srdele koje smo uvaljali u smjesu brašna i malo soli.
Na 3dcl maslinovog ulja ispeći narezana na kolutove 2-3 ljubičasta luka i 5 češnjeva sitno sjeckanog češnjaka. U to dodati 3 dcl vinskog octa te 2-3 lista lovora, 2-3 grančice ružmarina malo soli te 10 zrna papra. Kuhati na laganoj vatri 10 minuta. U staklenu posudu poslagati prethodno ispečene srdele te preliti pripremljenom smjesom. Ako sva srdela nije prekrivena marinadom, preliti s maslinovim uljem koliko je potrebno da sva srdela bude prekrivena. Narezati 2 limuna na kriške te prekriti pripremljene i prelivene srdele. Kad se ohladi spremiti u hladnjak, Mogu se konzumirati nakon nekoliko sati, ali ako su dobro prekrivene marinadom mogu potrajati i nekoliko dana.

Morski slasni