Međimurski težački sendvič

ShareTweetSave
1

Narežemo tri šnite kruha, i na jednoj od šnita izvadimo središnji dio, tako da ostane samo korica. U taj izdubljeni dio kruha ispečemo jaje na oko (tako da jaje ne može "pobječi" jer je u kalupu od šnite kruha). Na drugu šnitu kruha namažemo Zvijezda majonezu u debelom sloju (da bude slasnije!), a na treću šnitu namažemo domaću kosanu mast (prefina i zdrava mast koja se ne peće, već se kuha i melje, specijalitet u Međimurju). Malo ispečemo dvije šnite domaćega špeka (ne hamburgera niti pancetu), stavimo na kruh, još dodamo 4 lista salate kristalke i to je to; troslojni težački sendvič, nakon kojeg možeš naporno raditi na polju, u šumi, u krumpirištu..... U slast!

 1 kom. jaje
 3 šnita kruha
 1 žlica kosana mast
 2 šnita domaćeg špeka
 4 list(a) salate kristalke

NAMIRNICE

 1 kom. jaje
 3 šnita kruha
 1 žlica kosana mast
 2 šnita domaćeg špeka
 4 list(a) salate kristalke

Način pripreme

1

Narežemo tri šnite kruha, i na jednoj od šnita izvadimo središnji dio, tako da ostane samo korica. U taj izdubljeni dio kruha ispečemo jaje na oko (tako da jaje ne može "pobječi" jer je u kalupu od šnite kruha). Na drugu šnitu kruha namažemo Zvijezda majonezu u debelom sloju (da bude slasnije!), a na treću šnitu namažemo domaću kosanu mast (prefina i zdrava mast koja se ne peće, već se kuha i melje, specijalitet u Međimurju). Malo ispečemo dvije šnite domaćega špeka (ne hamburgera niti pancetu), stavimo na kruh, još dodamo 4 lista salate kristalke i to je to; troslojni težački sendvič, nakon kojeg možeš naporno raditi na polju, u šumi, u krumpirištu..... U slast!

Međimurski težački sendvič