Međimurcu za v pinklec

ShareTweetSave
1

Kad su naši stari odlazili na put, ili raditi cijeli dan u vinogradu, spakirali bi si pinklec. Obavezan dio svakog pinkleca bio je sendvič, a, kod nas u Međimurju, obavezan dio svakog sendviča je "meso z tiblice".

2

U posudi pomiješamo sir, vrhnje i mljevenu crvenu papriku. Na malo ulja prodinstamo gljive, a kad su gotove, začinimo ih solju i paprom. Odrežemo par šnita mesa s tiblice

3

Pecivo prerežemo na pola pa donji dio premažemo mješavinom sira i vrhnja. Na to stavimo komade mesa s tiblice, a zatim matovilac i gljive

4

Dodamo narezanu crvenu papriku i prelijemo Zvijezda majonezom.

5

Pecivo preklopimo, zamotamo, i međimurski je sendvič spreman za nositi na put!

 2 kom. pecivo od heljdinog ili kukuruznog brašna
 50 g svježeg sira
 20 g kiselog vrhnja
 50 g svježih gljiva
 25 g matovilca
 20 g crvene paprike
 4 šnita odrezanog mesa s tiblice
 sol, papar, mljevena paprika
 Zvijezda majoneza

NAMIRNICE

 2 kom. pecivo od heljdinog ili kukuruznog brašna
 50 g svježeg sira
 20 g kiselog vrhnja
 50 g svježih gljiva
 25 g matovilca
 20 g crvene paprike
 4 šnita odrezanog mesa s tiblice
 sol, papar, mljevena paprika
 Zvijezda majoneza

Način pripreme

1

Kad su naši stari odlazili na put, ili raditi cijeli dan u vinogradu, spakirali bi si pinklec. Obavezan dio svakog pinkleca bio je sendvič, a, kod nas u Međimurju, obavezan dio svakog sendviča je "meso z tiblice".

2

U posudi pomiješamo sir, vrhnje i mljevenu crvenu papriku. Na malo ulja prodinstamo gljive, a kad su gotove, začinimo ih solju i paprom. Odrežemo par šnita mesa s tiblice

3

Pecivo prerežemo na pola pa donji dio premažemo mješavinom sira i vrhnja. Na to stavimo komade mesa s tiblice, a zatim matovilac i gljive

4

Dodamo narezanu crvenu papriku i prelijemo Zvijezda majonezom.

5

Pecivo preklopimo, zamotamo, i međimurski je sendvič spreman za nositi na put!

Međimurcu za v pinklec