Marendin

ShareTweetSave
1

Španjolci imaju tapas a Hrvati marendin.Još od davnina, u dalmatinskim mjestima najslađe je nakon napornog rada uz dobro društvo i kapljicu vina pojesti marendu.Ovo je moja verzija koja je za prste polizati.

Svježe pečenu kukuruznu ciabbatu premažemo namazom od svježeg sira.Slažemo dimljenu šunku,rajčice i sir.Za hrskavost dodajemo svježe krastavce i rikolu.Sve to sjedinimo neizostavnom Zvijezda majonezom koju smo posuli prethodno poprženim komadićima domaće pancete.

 2 šnita kukuruzne ciabatte
 2 kriška dimljene šunke
 4 kriška rajčice
 2 kriška emmentaler sira
 6 kriška svježeg krastavca
 12 list(a) rikule
 3 žličica pržene pancete
 4 žličica zvijezda majoneze

NAMIRNICE

 2 šnita kukuruzne ciabatte
 2 kriška dimljene šunke
 4 kriška rajčice
 2 kriška emmentaler sira
 6 kriška svježeg krastavca
 12 list(a) rikule
 3 žličica pržene pancete
 4 žličica zvijezda majoneze

Način pripreme

1

Španjolci imaju tapas a Hrvati marendin.Još od davnina, u dalmatinskim mjestima najslađe je nakon napornog rada uz dobro društvo i kapljicu vina pojesti marendu.Ovo je moja verzija koja je za prste polizati.

Svježe pečenu kukuruznu ciabbatu premažemo namazom od svježeg sira.Slažemo dimljenu šunku,rajčice i sir.Za hrskavost dodajemo svježe krastavce i rikolu.Sve to sjedinimo neizostavnom Zvijezda majonezom koju smo posuli prethodno poprženim komadićima domaće pancete.

Marendin