Marenda Velog Jože

ShareTweetSave
1

Divove kao mitološka stvorenja odlikuje velika snaga i veličina. Zato im treba ovakav sendvič, a mi obični mali ljudi ga možemo podijeliti na 3 dijela.
Priprema peciva u obliku divovskog stopala za 3 osobe

Izmiješa se brašno, sol, kvasac, ulje i voda . Ostavi se da se digne. Peče se na 200 stupnjeva 30 minuta . Ohladi se i prereže.
NAMAZ OD AVOKADA
Avokado se oguli, izdubi, stavi u blender zajedno sa soli , maslinovim uljem limunovim sokom i kuhanim jajima. Premaže se preko peciva i po tome složi mladi luk izrezan na kolutiće.
PRIPREMA LUNGIĆA
Večer prije ga mariniramo sa žličicom cimeta, papra, slatke paprike, sok od limuna i malo vode. Prvo ga kratko pečemo na tavi , a zatim u pećnici 30min na 180 stupnjeva.
Pomoću vilice ga iskosamo da dobijemo vlakna. Složimo ih po rubu peciva u krug. U sredinu ide pohana i punjena rog paprika.
PUNJENA ROG PAPRIKA
Crvenu rog papriku ispečemo u pećnici, ogulimo i nadjenemo smjesom feta sira , peršina i sitno narezane suhe pečenice. Uvaljamo ju u brašno, jaje i krušne mrvice, pržimo u ulju.
Stavimo u sredinu sendviča. Na nju stavimo listove divljeg radića i zelene salate te ukrasimo Zvijezda majonezom koju smo stavili i izvana u mrkvu izrezanu u obliku zvijezda.
POSEBNOST SENDVIČA je u tome što je pecivo vlastite izrade te spoj voća ,povrća ,mesa i začina. Veli Jože iz istoimene priče je bio hrabar i dobar div iz Istre. Naporno je radio na polju i sigurno bi mu bio potreban ovakav divovski sendvič.
Avokado je bogat dobrim mastima. Mladi luk je proljetna namirnica .Paprika je jedna od najpopularnijih namirnica. Lungić je kralj mesa . Divlji radić raste po livadama, bogat je C vitaminom i željezom.
Svakako su svi ovi sastojci idealni za sendvič jednog diva koji se borio za svoju slobodu u klasičnom ringu između dobra i zla.
Dobar tek!

 500 g glatko brašno
 1 žličica suhog kvasca
 1 žličica soli
 300 ml vode
 2 žlice ulja
 1 kom. krokodilova kruška-avokado
 2 kom. jaja
 2 žlice maslinovog ulja
 1 kom. limuna
 1 mala glavica salate
 1 kom. mladi luk
 1 kom. rog crvena paprika
 50 g feta sira
 1 žličica peršina
 2 kriška suhog dimljenog lungića
 1 žlica krušne mrvice
 200 g svinjski lungić
 1 žličica cimeta
 1 žličica crvene paprike
 10 list(a) divljeg radića-maslačka

NAMIRNICE

 500 g glatko brašno
 1 žličica suhog kvasca
 1 žličica soli
 300 ml vode
 2 žlice ulja
 1 kom. krokodilova kruška-avokado
 2 kom. jaja
 2 žlice maslinovog ulja
 1 kom. limuna
 1 mala glavica salate
 1 kom. mladi luk
 1 kom. rog crvena paprika
 50 g feta sira
 1 žličica peršina
 2 kriška suhog dimljenog lungića
 1 žlica krušne mrvice
 200 g svinjski lungić
 1 žličica cimeta
 1 žličica crvene paprike
 10 list(a) divljeg radića-maslačka

Način pripreme

1

Divove kao mitološka stvorenja odlikuje velika snaga i veličina. Zato im treba ovakav sendvič, a mi obični mali ljudi ga možemo podijeliti na 3 dijela.
Priprema peciva u obliku divovskog stopala za 3 osobe

Izmiješa se brašno, sol, kvasac, ulje i voda . Ostavi se da se digne. Peče se na 200 stupnjeva 30 minuta . Ohladi se i prereže.
NAMAZ OD AVOKADA
Avokado se oguli, izdubi, stavi u blender zajedno sa soli , maslinovim uljem limunovim sokom i kuhanim jajima. Premaže se preko peciva i po tome složi mladi luk izrezan na kolutiće.
PRIPREMA LUNGIĆA
Večer prije ga mariniramo sa žličicom cimeta, papra, slatke paprike, sok od limuna i malo vode. Prvo ga kratko pečemo na tavi , a zatim u pećnici 30min na 180 stupnjeva.
Pomoću vilice ga iskosamo da dobijemo vlakna. Složimo ih po rubu peciva u krug. U sredinu ide pohana i punjena rog paprika.
PUNJENA ROG PAPRIKA
Crvenu rog papriku ispečemo u pećnici, ogulimo i nadjenemo smjesom feta sira , peršina i sitno narezane suhe pečenice. Uvaljamo ju u brašno, jaje i krušne mrvice, pržimo u ulju.
Stavimo u sredinu sendviča. Na nju stavimo listove divljeg radića i zelene salate te ukrasimo Zvijezda majonezom koju smo stavili i izvana u mrkvu izrezanu u obliku zvijezda.
POSEBNOST SENDVIČA je u tome što je pecivo vlastite izrade te spoj voća ,povrća ,mesa i začina. Veli Jože iz istoimene priče je bio hrabar i dobar div iz Istre. Naporno je radio na polju i sigurno bi mu bio potreban ovakav divovski sendvič.
Avokado je bogat dobrim mastima. Mladi luk je proljetna namirnica .Paprika je jedna od najpopularnijih namirnica. Lungić je kralj mesa . Divlji radić raste po livadama, bogat je C vitaminom i željezom.
Svakako su svi ovi sastojci idealni za sendvič jednog diva koji se borio za svoju slobodu u klasičnom ringu između dobra i zla.
Dobar tek!

Marenda Velog Jože