
Marčana bura
*Svi prirodni sastojci, bez pojačivača okusa, bez konzervansa i bez termičke obrade namirnica*
Na donju polovicu hrskavog bageta ide Zvijezda po kojoj iscijedimo limunov sok. Zatim složimo nekoliko kriški omiljenog sira sa plavom plijesni te na njega 7-8 listova žutinice. Žutinica je samonikli divlji maslačak koji raste na hrvatskoj obali i otocima te ima jaki ljutkasti okus kao nigdje na Mediteranu.
Na žutinicu složimo par šnita prave dalmatinske pečenice, napola osušene na buri, dimljene na drvu hrasta. Pečenici u krilo zatim ubacimo krupne komade domaćih oraha te sve pokrijemo gornjom polovicom bageta na koju je namazan tanki sloj Zvijezda senfa i zatvorimo prozore da bura ne razbaca sve po kući.
NAMIRNICE
Način pripreme
*Svi prirodni sastojci, bez pojačivača okusa, bez konzervansa i bez termičke obrade namirnica*
Na donju polovicu hrskavog bageta ide Zvijezda po kojoj iscijedimo limunov sok. Zatim složimo nekoliko kriški omiljenog sira sa plavom plijesni te na njega 7-8 listova žutinice. Žutinica je samonikli divlji maslačak koji raste na hrvatskoj obali i otocima te ima jaki ljutkasti okus kao nigdje na Mediteranu.
Na žutinicu složimo par šnita prave dalmatinske pečenice, napola osušene na buri, dimljene na drvu hrasta. Pečenici u krilo zatim ubacimo krupne komade domaćih oraha te sve pokrijemo gornjom polovicom bageta na koju je namazan tanki sloj Zvijezda senfa i zatvorimo prozore da bura ne razbaca sve po kući.