Marčana bura

ShareTweetSave
1

*Svi prirodni sastojci, bez pojačivača okusa, bez konzervansa i bez termičke obrade namirnica*
Na donju polovicu hrskavog bageta ide Zvijezda po kojoj iscijedimo limunov sok. Zatim složimo nekoliko kriški omiljenog sira sa plavom plijesni te na njega 7-8 listova žutinice. Žutinica je samonikli divlji maslačak koji raste na hrvatskoj obali i otocima te ima jaki ljutkasti okus kao nigdje na Mediteranu.
Na žutinicu složimo par šnita prave dalmatinske pečenice, napola osušene na buri, dimljene na drvu hrasta. Pečenici u krilo zatim ubacimo krupne komade domaćih oraha te sve pokrijemo gornjom polovicom bageta na koju je namazan tanki sloj Zvijezda senfa i zatvorimo prozore da bura ne razbaca sve po kući.

 4 žličica Zvijezda majoneza
 10 kapi Limunov sok
 4 kriška Sir s plemenitom plavom plijesni po izboru
 8 list(a) Žutinica
 4 šnita Dimljena, na pola osušena dalmatinska pečenica
 8 kom. Orasi
 2 žličica Senf

NAMIRNICE

 4 žličica Zvijezda majoneza
 10 kapi Limunov sok
 4 kriška Sir s plemenitom plavom plijesni po izboru
 8 list(a) Žutinica
 4 šnita Dimljena, na pola osušena dalmatinska pečenica
 8 kom. Orasi
 2 žličica Senf

Način pripreme

1

*Svi prirodni sastojci, bez pojačivača okusa, bez konzervansa i bez termičke obrade namirnica*
Na donju polovicu hrskavog bageta ide Zvijezda po kojoj iscijedimo limunov sok. Zatim složimo nekoliko kriški omiljenog sira sa plavom plijesni te na njega 7-8 listova žutinice. Žutinica je samonikli divlji maslačak koji raste na hrvatskoj obali i otocima te ima jaki ljutkasti okus kao nigdje na Mediteranu.
Na žutinicu složimo par šnita prave dalmatinske pečenice, napola osušene na buri, dimljene na drvu hrasta. Pečenici u krilo zatim ubacimo krupne komade domaćih oraha te sve pokrijemo gornjom polovicom bageta na koju je namazan tanki sloj Zvijezda senfa i zatvorimo prozore da bura ne razbaca sve po kući.

Marčana bura