Lukavo pile i salate kile

ShareTweetSave
1

-luka narezati na ploške i dinstati, luk treba posoliti da "krepa" i onda staviti žlicu šećera i žlicu aceta balsamica, dodati začine (čili, češnjak i đumbir u prahu)
-ispeći piletinu koja se prethodno marinirala u Teriyaki umaku, kada se ispeće dodati žličicu sezama i sve dobro promiješati.
- na prvu šnitu kruha se namaže pekmez od luka te se stavi Teriyaki piletina, na to se lijepo posloži tanko nasjeckani mladi luk
- na drugu šnitu kruha se stavi cheddar sir, rikola, malo rajčice i Zvijezda majonza (original)
- na kraju se sendvič preklopi i spreman je za papanje, dobar tek!

 2 šnita integralnog kruha za sendviče
 2 kom. pilećih prsa
 2 mala glavica luk
 1 kom. mladi luk
 1 žličica sezama
 2 žlice teriyaki
 1 kriška rajčica
 5 g rukola
 1 žlica majoneza
 1 kriška cheddar sir

NAMIRNICE

 2 šnita integralnog kruha za sendviče
 2 kom. pilećih prsa
 2 mala glavica luk
 1 kom. mladi luk
 1 žličica sezama
 2 žlice teriyaki
 1 kriška rajčica
 5 g rukola
 1 žlica majoneza
 1 kriška cheddar sir

Način pripreme

1

-luka narezati na ploške i dinstati, luk treba posoliti da "krepa" i onda staviti žlicu šećera i žlicu aceta balsamica, dodati začine (čili, češnjak i đumbir u prahu)
-ispeći piletinu koja se prethodno marinirala u Teriyaki umaku, kada se ispeće dodati žličicu sezama i sve dobro promiješati.
- na prvu šnitu kruha se namaže pekmez od luka te se stavi Teriyaki piletina, na to se lijepo posloži tanko nasjeckani mladi luk
- na drugu šnitu kruha se stavi cheddar sir, rikola, malo rajčice i Zvijezda majonza (original)
- na kraju se sendvič preklopi i spreman je za papanje, dobar tek!

Lukavo pile i salate kile