Ljuta Zvjezdana

ShareTweetSave
1

Prvi korak je priprema piletine. Prije pečenja ju je potrebno marinirati i pustiti da stoji barem 30 minuta. Za pripremu marinade potrebni sol, papar, dalmatinska mješavina začina, curry mješavina začina, malo čilija u prahu, limunov sok i maslinovo ulje. Ugrijemo pećnicu na 220°C. Piletinu stavimo u posudu za pečenje i pokrijemo aluminijskom folijom. Posudu slobodno malo nauljite maslinovim uljem ukoliko je potrebno. Nakon što se pećnica ugrijala, stavljamo piletinu peći. Bacamo se na pripremu baznog umaka za sendvič. On se sastoji od pola čašice kiselog vrhnja, žličice Delikates Zvijezda majoneze, dalmatinske mješavine začina i malo limunovog soka. Omjer sastojaka u umaku prilagodite svom ukusu. Umak stavite u hladnjak. Operite salatu, narežite rajčicu i luk ( tako da dobijete prstenove). Prošlo je 20 minuta pa se vraćamo piletini i mičemo aluminijsku foliju. Nakon 10 minuta okrenemo meso i ostavimo još desetak minuta. Za to vrijeme na tavi popržimo pancetu koja je prethodno narezana na kockice(bez dodavanja ulja, koristite tavu za koju znate da na njoj panceta neće zagoriti) . Cilj je dobiti hrskave komadiće pancete. Nakon što je prošlo 10 minuta, izvadimo piletinu. Skinemo kožu i odvojimo meso od kosti. Mesa usitnimo tako što ga rukama „izvlačimo u niti“, ne režemo ga nožem već ga prstima razdvajamo u sitnije komadiće. Nakon prženja pancete , na tavi je ostala mast koju je pustila panceta. Mala količina, ali taman dovoljna da na njoj dodatno doradimo usitnjenu piletinu. Dodamo još malo dalmatinske mješavine začina (dva prstohvata) i mješavine za curry (jedna ravna žličica). Pržite ju par minuta na jakoj vatri pazeći da ne zagori te da dobije zlatnosmeđe rubove. Nakon što je piletina gotova bacamo se na slaganje sendviča. Heljidno pecivo prerežemo na pola. Na donju polovicu ide umak od Delikates majoneze i kiselog vrhnja. Zatim stavljamo piletinu i na nju nekoliko šnita Dimsi sira (kako je piletina još topla, sir će se lagano rastopiti, ali ne previše). Na sir ide salata, zatim rajčica i luk. Preko luka stavljamo čili majonezu i na kraju kockice hrskave pancete. Jedino što nam preostaje je staviti „poklopac“, gornju polovicu heljdinog peciva.
Sve sastojke dozirate sami, prema svom ukusu ili prema veličini peciva.

Dobar tek!

P.S. Hvala Zvijezdi što svojom majonezom obogaćuje svaki obrok te jednostavna jela poput sendviča napravi ukusnim i sočnim. Iako nema bolje od obične Zvijezda majoneze, u ovom receptu sam morala dodati još i Zvijezda chilli majonezu koja sam nedavno otkrila te ostala oduševljena. Uz paletu drugih okusa, uskoro će mi biti poprilično teško odlučiti se za kupovinu samo jednog. Vodit ću se motom: Moraš skupit sve! U ovom slučaju probati.

 heljdino pecivo
 piletina ( u receptu je korišteno meso batka i zabatka, ali mogu se koristiti i pileća prsa)
 sir Dimsi
 salata ( korištena mješavina različitih salata - endivija, kristal, radić - odabir prema ukusu)
 rajčica
 ljubičasti luk
 panceta
 Delikates Zvijezda majoneza
 Čili Zvijezda majoneza
 dalmatinska mješavina začina
 curry mješavina začina
 sok limuna
 maslinovo ulje
 kiselo vrhnje
 čili u prahi
 sol i papar

NAMIRNICE

 heljdino pecivo
 piletina ( u receptu je korišteno meso batka i zabatka, ali mogu se koristiti i pileća prsa)
 sir Dimsi
 salata ( korištena mješavina različitih salata - endivija, kristal, radić - odabir prema ukusu)
 rajčica
 ljubičasti luk
 panceta
 Delikates Zvijezda majoneza
 Čili Zvijezda majoneza
 dalmatinska mješavina začina
 curry mješavina začina
 sok limuna
 maslinovo ulje
 kiselo vrhnje
 čili u prahi
 sol i papar

Način pripreme

1

Prvi korak je priprema piletine. Prije pečenja ju je potrebno marinirati i pustiti da stoji barem 30 minuta. Za pripremu marinade potrebni sol, papar, dalmatinska mješavina začina, curry mješavina začina, malo čilija u prahu, limunov sok i maslinovo ulje. Ugrijemo pećnicu na 220°C. Piletinu stavimo u posudu za pečenje i pokrijemo aluminijskom folijom. Posudu slobodno malo nauljite maslinovim uljem ukoliko je potrebno. Nakon što se pećnica ugrijala, stavljamo piletinu peći. Bacamo se na pripremu baznog umaka za sendvič. On se sastoji od pola čašice kiselog vrhnja, žličice Delikates Zvijezda majoneze, dalmatinske mješavine začina i malo limunovog soka. Omjer sastojaka u umaku prilagodite svom ukusu. Umak stavite u hladnjak. Operite salatu, narežite rajčicu i luk ( tako da dobijete prstenove). Prošlo je 20 minuta pa se vraćamo piletini i mičemo aluminijsku foliju. Nakon 10 minuta okrenemo meso i ostavimo još desetak minuta. Za to vrijeme na tavi popržimo pancetu koja je prethodno narezana na kockice(bez dodavanja ulja, koristite tavu za koju znate da na njoj panceta neće zagoriti) . Cilj je dobiti hrskave komadiće pancete. Nakon što je prošlo 10 minuta, izvadimo piletinu. Skinemo kožu i odvojimo meso od kosti. Mesa usitnimo tako što ga rukama „izvlačimo u niti“, ne režemo ga nožem već ga prstima razdvajamo u sitnije komadiće. Nakon prženja pancete , na tavi je ostala mast koju je pustila panceta. Mala količina, ali taman dovoljna da na njoj dodatno doradimo usitnjenu piletinu. Dodamo još malo dalmatinske mješavine začina (dva prstohvata) i mješavine za curry (jedna ravna žličica). Pržite ju par minuta na jakoj vatri pazeći da ne zagori te da dobije zlatnosmeđe rubove. Nakon što je piletina gotova bacamo se na slaganje sendviča. Heljidno pecivo prerežemo na pola. Na donju polovicu ide umak od Delikates majoneze i kiselog vrhnja. Zatim stavljamo piletinu i na nju nekoliko šnita Dimsi sira (kako je piletina još topla, sir će se lagano rastopiti, ali ne previše). Na sir ide salata, zatim rajčica i luk. Preko luka stavljamo čili majonezu i na kraju kockice hrskave pancete. Jedino što nam preostaje je staviti „poklopac“, gornju polovicu heljdinog peciva.
Sve sastojke dozirate sami, prema svom ukusu ili prema veličini peciva.

Dobar tek!

P.S. Hvala Zvijezdi što svojom majonezom obogaćuje svaki obrok te jednostavna jela poput sendviča napravi ukusnim i sočnim. Iako nema bolje od obične Zvijezda majoneze, u ovom receptu sam morala dodati još i Zvijezda chilli majonezu koja sam nedavno otkrila te ostala oduševljena. Uz paletu drugih okusa, uskoro će mi biti poprilično teško odlučiti se za kupovinu samo jednog. Vodit ću se motom: Moraš skupit sve! U ovom slučaju probati.

Ljuta Zvjezdana