Ljubavni škripac

ShareTweetSave
1

Prvo je pitanje kako napraviti dobar sendvič, jer poanta je da ga bude jednostavno napraviti, da je fin i sočan, da ga lako možemo ponijeti sa sobom i da ima karakterističan okus.

2

Malom kruhu, koji može biti kruh sa sezamom, šlapa ili klasičan “Talijan”, oštrim nožem po duljini odrežemo gornji dio kao da režemo poklopac. Pažljivo izdubimo sredinu vodeći računa da ne oštetimo koricu.

3

Nasjeckamo 1 češanj češnjaka, pa pomiješamo s 3 uvrh žlice Zvijezda majoneze. Polovinom smjese premažemo dno kruščića, pa posipamo peršinom.

4

Zatim posložimo red prešane šunke.

5

Preko šunke premažemo ajvar ili stavimo pečene paprike.

6

Posložimo ploške narezane mozzarella.

7

Dodajemo red domaće češnjovke.

8

I zadnji sloj je premaz od preostale smjese s majonezom posipane peršinom.

9

Poklopimo ranije odrezanim poklopcem, omotano Al ili prianjajućom folijom, stavimo između dvije kuhinjske daske i odložimo na nekoliko sati u hladnjak. Gornju dasku opteretimo namirnicama iz hladnjaka.

10

U ovom sendviču se sve namirnice međusobno prožmu i dobijemo fini sočni zalogaj punog okusa.

11

Prije posluživanja uklonimo foliju, pa sendvič-kruh izrežemo na više dijelova i poslužimo.
Ovo je idealan sendvič za ponijeti na put ili za odlazak na piknik.

 1 kom. češanj češnjaka
 3 žlice uvrh majoneze
 2 kom. očišćenih pečenih paprika ili 3 žlice ajvara
 100 g prešane šunke
 50 g tanko narezane domaće češnjovke ili kulena
 1 kom. mozzarella sira

NAMIRNICE

 1 kom. češanj češnjaka
 3 žlice uvrh majoneze
 2 kom. očišćenih pečenih paprika ili 3 žlice ajvara
 100 g prešane šunke
 50 g tanko narezane domaće češnjovke ili kulena
 1 kom. mozzarella sira

Način pripreme

1

Prvo je pitanje kako napraviti dobar sendvič, jer poanta je da ga bude jednostavno napraviti, da je fin i sočan, da ga lako možemo ponijeti sa sobom i da ima karakterističan okus.

2

Malom kruhu, koji može biti kruh sa sezamom, šlapa ili klasičan “Talijan”, oštrim nožem po duljini odrežemo gornji dio kao da režemo poklopac. Pažljivo izdubimo sredinu vodeći računa da ne oštetimo koricu.

3

Nasjeckamo 1 češanj češnjaka, pa pomiješamo s 3 uvrh žlice Zvijezda majoneze. Polovinom smjese premažemo dno kruščića, pa posipamo peršinom.

4

Zatim posložimo red prešane šunke.

5

Preko šunke premažemo ajvar ili stavimo pečene paprike.

6

Posložimo ploške narezane mozzarella.

7

Dodajemo red domaće češnjovke.

8

I zadnji sloj je premaz od preostale smjese s majonezom posipane peršinom.

9

Poklopimo ranije odrezanim poklopcem, omotano Al ili prianjajućom folijom, stavimo između dvije kuhinjske daske i odložimo na nekoliko sati u hladnjak. Gornju dasku opteretimo namirnicama iz hladnjaka.

10

U ovom sendviču se sve namirnice međusobno prožmu i dobijemo fini sočni zalogaj punog okusa.

11

Prije posluživanja uklonimo foliju, pa sendvič-kruh izrežemo na više dijelova i poslužimo.
Ovo je idealan sendvič za ponijeti na put ili za odlazak na piknik.

Ljubavni škripac