Ljetni akvarel

ShareTweetSave
1

Šarenilo boja na ovom sendviču i pretežno "mediteranski" okusi su sjećanje na neko prošlo ljeto u Dalmaciji,i nada da će ljeto koje dolazi biti barem jednim dijelom provedeno na našem najljepšem Jadranu...A kad si već na odmoru,onda i taj sendvič može i mora biti veselih boja i pun ukusnih,zdravih namirnica.Možda je na more prva asocijacija plava boja,ali ima u odsjaju sunca na vodi i ljubičaste i zelene i...
Umijesite dizano tijesto od 20 dkg kuhanog,izgnječenog ljubičastog batata,malo soli,1 žlice mliječnog namaza po želji tipa"dukatele",malo šećera,3 žlice maslinova ulja,20 dkg brašna,te po potrebi par žlica mlijeka,te 1 žlicom suhog kvasca.Pustite tijesto da se podigne,podijelite na dva ili tri dijela.Ispletite pletenicu i pospite s malo krupne morske soli.Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.Ohlađeno pecivo prerežite po dužini.

2

Punjene masline posušite,i stavite u feta sir,oblikujte kuglicu koju uvaljajte u sjeckane orahe.

3

Kozice kratko popržite na grill tavi.

4

A sad najbolji dio-na donji dio peciva namažite majonezu,stavite kozice,praznine popunite avocadom,stavite kuglice od oraha,maslina i sira,još majoneze,još kozica..Sve sastojke utrošite,ne nužno ovim redoslijedom.Ali majonezu potrošite svu,da Vam sendvič ne bi bio bezveze bez dovoljno Zvijezda majoneze.

 1 kom. peciva od ljubičastog batata u obliku pletenice cca 12 dkg
 10 kom. zelenih maslina punjenih paprikom
 150 g feta sira
 1 cup sjeckanih oraha
 100 g očišćenih,mariniranih u soli,papru,češnjaku,maslinovovu ulju malih jadranskih kozica
 ½ kom. avocada pokapanog limunovim sokom,narezanog na šnite

NAMIRNICE

 1 kom. peciva od ljubičastog batata u obliku pletenice cca 12 dkg
 10 kom. zelenih maslina punjenih paprikom
 150 g feta sira
 1 cup sjeckanih oraha
 100 g očišćenih,mariniranih u soli,papru,češnjaku,maslinovovu ulju malih jadranskih kozica
 ½ kom. avocada pokapanog limunovim sokom,narezanog na šnite

Način pripreme

1

Šarenilo boja na ovom sendviču i pretežno "mediteranski" okusi su sjećanje na neko prošlo ljeto u Dalmaciji,i nada da će ljeto koje dolazi biti barem jednim dijelom provedeno na našem najljepšem Jadranu...A kad si već na odmoru,onda i taj sendvič može i mora biti veselih boja i pun ukusnih,zdravih namirnica.Možda je na more prva asocijacija plava boja,ali ima u odsjaju sunca na vodi i ljubičaste i zelene i...
Umijesite dizano tijesto od 20 dkg kuhanog,izgnječenog ljubičastog batata,malo soli,1 žlice mliječnog namaza po želji tipa"dukatele",malo šećera,3 žlice maslinova ulja,20 dkg brašna,te po potrebi par žlica mlijeka,te 1 žlicom suhog kvasca.Pustite tijesto da se podigne,podijelite na dva ili tri dijela.Ispletite pletenicu i pospite s malo krupne morske soli.Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.Ohlađeno pecivo prerežite po dužini.

2

Punjene masline posušite,i stavite u feta sir,oblikujte kuglicu koju uvaljajte u sjeckane orahe.

3

Kozice kratko popržite na grill tavi.

4

A sad najbolji dio-na donji dio peciva namažite majonezu,stavite kozice,praznine popunite avocadom,stavite kuglice od oraha,maslina i sira,još majoneze,još kozica..Sve sastojke utrošite,ne nužno ovim redoslijedom.Ali majonezu potrošite svu,da Vam sendvič ne bi bio bezveze bez dovoljno Zvijezda majoneze.

Ljetni akvarel