Lignja na žalu

ShareTweetSave
1

Za umak uzeti jedni vrećicu Zvijezda majoneze, žlicu kiselog vrhnja, sitno nasjeckati jednu češnju češnjaka, jednu osminu male glavice crvenog luka, te grančicu svježeg peršinovog lista. Umak dobro izmiješati. Narezati male lignje na kolutiće, posušiti , uvaljati u brašno i pržiti na ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Uzeti pecivo, prerezati na pola, namazati sa velikom žlicom pripremljenog umaka, poslagati pržene lignje, staviti listić peršinovog lista i poklopiti. Na vrh zabosti čačkalicu i na nju Zvijezda punjenu zelenu maslinu.

 1 žličica kiselog vrhnja
 1 kriška bijelog luka
 1 kom. pecivo
  mala glavica crvenog luka
 2 list(a) peršinovog lista
 1 kom. punjena maslina
 1 pt lignje
 200 g brašna
 500 ml ulja

NAMIRNICE

 1 žličica kiselog vrhnja
 1 kriška bijelog luka
 1 kom. pecivo
  mala glavica crvenog luka
 2 list(a) peršinovog lista
 1 kom. punjena maslina
 1 pt lignje
 200 g brašna
 500 ml ulja

Način pripreme

1

Za umak uzeti jedni vrećicu Zvijezda majoneze, žlicu kiselog vrhnja, sitno nasjeckati jednu češnju češnjaka, jednu osminu male glavice crvenog luka, te grančicu svježeg peršinovog lista. Umak dobro izmiješati. Narezati male lignje na kolutiće, posušiti , uvaljati u brašno i pržiti na ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Uzeti pecivo, prerezati na pola, namazati sa velikom žlicom pripremljenog umaka, poslagati pržene lignje, staviti listić peršinovog lista i poklopiti. Na vrh zabosti čačkalicu i na nju Zvijezda punjenu zelenu maslinu.

Lignja na žalu