Print opcije:

Lačni Vanč

 300 ml vode
 15 g maslaca
 350 g bijelog brašna za dizana tijesta
 150 g kukuruznog brašna
 matovilac
 Zvijezda majoneza
 100 g svinjetine (koja je bila tri tjedna u rasolu,dimljena,pečena,odležana u kosanoj masti)
 1 kom. crvenog luka
 5 ml bučinog ulja
 10 g bučinih koštica
 1 kom. prgica ( Međimurje - turoš)
 1 kom. rotkvice
 1 žlica sol
 2 žličica šećer
 1 kom. kvasca
1

Moramo se dobro najesti da bi mogli raditi puno,zaraditi malo, kupiti dovoljno, podijeliti koliko treba, uživati najviše.

2

Iz posude za čuvanje kosane masti izvadimo odstajalo tri tjedna u rasolu, dimljeno i pečeno svinjsko meso
( Međimurje - meso iz tiblice , to je naš sef ).

3

Ispečemo kruh koristeći vodu,maslac,sol,šećer,kvasac,bijelo i kukuruzno brašno.
Narežemo meso, rotkvicu.

4

Na šnitu kruha stavimo matovilac, rotkvicu...

5

...meso, ...

6

...narezani turoš/prgicu. Da bi dobili turoš svježem kravljem siru se dodaje kuhinjska sol i crvena paprika pa se oblikuje u stožac i osuši se.

7

Na malo bučinog ulja prepržimo bučine koštice.

8

U sendvič dodamo crveni luk, Zvijezda majonezu te prepržene bučine koštice.

9

Sendvič je gotov da Vanč više ne bude lačen.

Šifra sefa: ADZEJIVZ

Nutrition Facts

Servings 1