
Lačni Vanč
Moramo se dobro najesti da bi mogli raditi puno,zaraditi malo, kupiti dovoljno, podijeliti koliko treba, uživati najviše.
Iz posude za čuvanje kosane masti izvadimo odstajalo tri tjedna u rasolu, dimljeno i pečeno svinjsko meso
( Međimurje - meso iz tiblice , to je naš sef ).
Ispečemo kruh koristeći vodu,maslac,sol,šećer,kvasac,bijelo i kukuruzno brašno.
Narežemo meso, rotkvicu.
Na šnitu kruha stavimo matovilac, rotkvicu...
...meso, ...
...narezani turoš/prgicu. Da bi dobili turoš svježem kravljem siru se dodaje kuhinjska sol i crvena paprika pa se oblikuje u stožac i osuši se.
Na malo bučinog ulja prepržimo bučine koštice.
U sendvič dodamo crveni luk, Zvijezda majonezu te prepržene bučine koštice.
Sendvič je gotov da Vanč više ne bude lačen.
Šifra sefa: ADZEJIVZ
NAMIRNICE
Način pripreme
Moramo se dobro najesti da bi mogli raditi puno,zaraditi malo, kupiti dovoljno, podijeliti koliko treba, uživati najviše.
Iz posude za čuvanje kosane masti izvadimo odstajalo tri tjedna u rasolu, dimljeno i pečeno svinjsko meso
( Međimurje - meso iz tiblice , to je naš sef ).
Ispečemo kruh koristeći vodu,maslac,sol,šećer,kvasac,bijelo i kukuruzno brašno.
Narežemo meso, rotkvicu.
Na šnitu kruha stavimo matovilac, rotkvicu...
...meso, ...
...narezani turoš/prgicu. Da bi dobili turoš svježem kravljem siru se dodaje kuhinjska sol i crvena paprika pa se oblikuje u stožac i osuši se.
Na malo bučinog ulja prepržimo bučine koštice.
U sendvič dodamo crveni luk, Zvijezda majonezu te prepržene bučine koštice.
Sendvič je gotov da Vanč više ne bude lačen.
Šifra sefa: ADZEJIVZ