Print opcije:

Kuntenta

 300 g pirovo brašno
 250 g pšenično brašno
 100 ml mlijeko
 200 ml voda
 7 g kvasac
 30 g šećer
 10 g sol
 20 ml maslinovo ulje
 30 g sjemenke buče
 25 g panceta
 30 g sirni namaz
 ½ žličica kapare
 0,50 g ružmarin, kopar
 1 kom. jaje
 30 ml mlijeko
 20 ml maslinovo ulje
 20 g salata
 20 g rajčica
 20 g zvijezda majoneza
1

Ugrijati mlijeko i vodu sa šećerom (da bude toplo, nikako ne vruće). U šalicu dodati kvasac i žličicu šećera i razmutiti sa malo tople vode. U zdjelu staviti brašno, sjemenke i sol, dodati -mlijeko, vodu, maslinovo ulje i razmućeni kvasac. Mijesiti nekih 7-8min, dodavati po potrebi brašno dok se ne dobije glatko i svilenkasto tijesto koje se ne lijepi. (po meni je uvijek bolje da je mekše ne tvrdo). Ostaviti da se diže sat vremena na toplom. Nakon toga oblikovati peciva po želji, posipati sjemenkama buče i ostaviti da se dižu još nekih 20min te nakon toga staviti ih peći u zagrijanu pećnicu na 210 stupnjeva.

2

U posebnoj zdjeli promješati svježi krem sir, sa kaparima, par kapi ekstra djevičanskog maslinovog ulja i začinskim biljem ( osobno preferiram ružmarin i kopar). Sol i papar po želji.
Pecivo prerezati po pola i na donju polovicu namazati sirni namaz, složiti red salate (najbolje su mi gorkaste, rikola, radič, endivija) i red tanko narezane pancete.

3

Razmutiti jedno jaje s malo mlijeka i soli te na zagrijanom ekstra djevičanskom maslinovom ulju napraviti kajganu. Kajganu staviti na pancetu, a tako topla kajgana oslobodit će još više mirise i okuse pancete.

4

Narezati svježe rajčice, staviti na kajganu i za kraj obilato Zvijezda majoneza.
Pustite Oliverovu Luce Mala, zasučite rukave i prepustite se klasičnom dalmatinskom doručku u obliku sendviča

Nutrition Facts

Servings 1