Kraljica mora

ShareTweetSave
1

Kraljica mora sendvič je s odreskom tune i domaćim tartar umakom.

Domaće bavarsko pecivo dobije se miješanjem 400 grama glatkog pšeničnog brašna, 2,5 dcl tople vode, žličica soli, žličica šećera, pola dcl ulja i jedan suhi kvasac. Zamijesi se mekano tijesto te se ostavi da se diže sat vremena. Kada se tijesto udvostruči, oblikuju se peciva koja se potom kratko kuhaju (desetak sekundi) u jednoj litri vode pomiješanoj s četiri žlice sode bikarbone i jednom žlicom soli. Kada pecivo ispliva na površinu, stavlja se u lim za pečenje i peče na 200 stupnjeva 20-ak minuta., ovisno o pećnici.

Ohlađeno pecivo potom se tostira na vrućoj tavi na malo Zvijezdinog ekstradjevičanskog maslinovog ulja.

2

Svježi odrezak tune (dovoljno je 150 grama) posoli se, popapri, i prelije Zvijezdinim ekstradjevičanskim maslinovim uljem. Kratko se peče na zagrijanoj tavi s jedne i druge strane da bude srednje pečen, roze boje na presjeku.

Na pecivo se potom dodaje domaći tartar umak. Za tartar se pomiješaju tri žlice Zvijezda majoneze, tri žlice kiselog vrhnja, tri kisela krastavca i jedan režanj češnjaka koje sitno nasjeckamo. Po želji se dodaju sol i papar.

Na tartar se stavi pečeni odrezak tune, svježi matovilac i listići parmezana.

Dobar tek!

 1 kom. domaće bavarsko pecivo
 1 kom. odrezak tune
 3 žlice kiselo vrhnje
 1 kom. režanj češnjaka
 matovilac
 3 list(a) parmezana

NAMIRNICE

 1 kom. domaće bavarsko pecivo
 1 kom. odrezak tune
 3 žlice kiselo vrhnje
 1 kom. režanj češnjaka
 matovilac
 3 list(a) parmezana

Način pripreme

1

Kraljica mora sendvič je s odreskom tune i domaćim tartar umakom.

Domaće bavarsko pecivo dobije se miješanjem 400 grama glatkog pšeničnog brašna, 2,5 dcl tople vode, žličica soli, žličica šećera, pola dcl ulja i jedan suhi kvasac. Zamijesi se mekano tijesto te se ostavi da se diže sat vremena. Kada se tijesto udvostruči, oblikuju se peciva koja se potom kratko kuhaju (desetak sekundi) u jednoj litri vode pomiješanoj s četiri žlice sode bikarbone i jednom žlicom soli. Kada pecivo ispliva na površinu, stavlja se u lim za pečenje i peče na 200 stupnjeva 20-ak minuta., ovisno o pećnici.

Ohlađeno pecivo potom se tostira na vrućoj tavi na malo Zvijezdinog ekstradjevičanskog maslinovog ulja.

2

Svježi odrezak tune (dovoljno je 150 grama) posoli se, popapri, i prelije Zvijezdinim ekstradjevičanskim maslinovim uljem. Kratko se peče na zagrijanoj tavi s jedne i druge strane da bude srednje pečen, roze boje na presjeku.

Na pecivo se potom dodaje domaći tartar umak. Za tartar se pomiješaju tri žlice Zvijezda majoneze, tri žlice kiselog vrhnja, tri kisela krastavca i jedan režanj češnjaka koje sitno nasjeckamo. Po želji se dodaju sol i papar.

Na tartar se stavi pečeni odrezak tune, svježi matovilac i listići parmezana.

Dobar tek!

Kraljica mora