Print opcije:

Kralj Slavonije

 95 g majoneze
 100 g kulena
 100 g sira sa čilijem
 100 g pržene slanine
1

Pošto sam ja sama radila i pecivo za sendvič ukratko ću napisati i način pripreme peciva. Mislim da je ovaj sendvič ono najbolje što nam Slavonija može pružiti, bučine koštice, bučino ulje, kulen, ljuti sir i slanina, pa to mora biti dobro. U tijesto sam stavila malo kvasca, 1 dcl mlijeka, bijelo glatko brašno, malo soli, malo šećera, mljevene bučine koštice i malo bučinog ulja. zamijesila sam glatko tijesto i podijelila u tri jednaka dijela, napravila tri gliste od tijesta i isplela pletenicu. Dok mi se pecivo peklo ja sam prepržila prefinu slaninu, priznajem, bilo je je i više ali su samo 100 g dočekala da budu stavljena u sedvič, ono ostalo smo izdegustirali prije. ???? Kada nam se pecivo ispeklo i ohladilo prerežemo ga na pola i stavljamo namirnice sljedećim redoslijedom: majoneza, kulen, sir sa čilijem i na vrh naravno pržena slanina. Preklopite sendvič, zatvorite oči i zagrizite, kralj Slavonije će vas ponjeti sve do istoka naše predivne Hrvatske.
U slast!

Nutrition Facts

Servings 1