Kozice okružene mariniranom limunovom koricom, kaparima, svježim špinatom i peršinom uz zvijezda majonezu i lagano peckanje majoneze čili, sve to u hrskavoj žemlji...praznik za nepce.
Pomoču gulilice za povrće ogulite koricu limuna, ako ste zahvatili bijeli dio ostružite ga nožićem jer daje gorak okus. Koricu zatim narežite na tanke rezance, dodajte 1 žlicu zvijezda maslinovog ulja, sol i malo bijelog papra, promiješajte.
2 žlice zvijezda maslinovog ulja promiješajte sa peršinom i češnjakom u granulama pa kistom premažite po prepolovljenim žemljama. Žemlje tostirajte na zagrijanoj tavi.
Kozice pokapajte zvijezda maslinovm uljem, posolite pa popecite kratko sa svake strane na zagrijanoj tavi
Na donji dio tostirane žemlje stavite pola mladog špinata, pa prošarajte zvijezda majonezom i majonezom čili, zatim poslažite kozice i na kraju stavite mariniranu limunovu koricu i kapare narezane na kolutiće, poklopite sa gornjim dijelom tostirane žemlje i uživajte. Ponovite postupak i sa drugom žemljom