Kozice u vrtu

ShareTweetSave
1

Kozice okružene mariniranom limunovom koricom, kaparima, svježim špinatom i peršinom uz zvijezda majonezu i lagano peckanje majoneze čili, sve to u hrskavoj žemlji...praznik za nepce.

2

Pomoču gulilice za povrće ogulite koricu limuna, ako ste zahvatili bijeli dio ostružite ga nožićem jer daje gorak okus. Koricu zatim narežite na tanke rezance, dodajte 1 žlicu zvijezda maslinovog ulja, sol i malo bijelog papra, promiješajte.

3

2 žlice zvijezda maslinovog ulja promiješajte sa peršinom i češnjakom u granulama pa kistom premažite po prepolovljenim žemljama. Žemlje tostirajte na zagrijanoj tavi.

4

Kozice pokapajte zvijezda maslinovm uljem, posolite pa popecite kratko sa svake strane na zagrijanoj tavi

5

Na donji dio tostirane žemlje stavite pola mladog špinata, pa prošarajte zvijezda majonezom i majonezom čili, zatim poslažite kozice i na kraju stavite mariniranu limunovu koricu i kapare narezane na kolutiće, poklopite sa gornjim dijelom tostirane žemlje i uživajte. Ponovite postupak i sa drugom žemljom

 2 kom. žemlji
 120 g svježih kozica, očišćenih od glave i ljuske
 30 g mladog svježeg špinata
 1 kom. domačeg neprskanog limuna
 3 kom. ukiseljenih plodova kapara
 1 žličica svježeg peršina, sjeckanog
 7 g češnjaka u granulama
 morska sol, bijeli papar

NAMIRNICE

 2 kom. žemlji
 120 g svježih kozica, očišćenih od glave i ljuske
 30 g mladog svježeg špinata
 1 kom. domačeg neprskanog limuna
 3 kom. ukiseljenih plodova kapara
 1 žličica svježeg peršina, sjeckanog
 7 g češnjaka u granulama
 morska sol, bijeli papar

Način pripreme

1

Kozice okružene mariniranom limunovom koricom, kaparima, svježim špinatom i peršinom uz zvijezda majonezu i lagano peckanje majoneze čili, sve to u hrskavoj žemlji...praznik za nepce.

2

Pomoču gulilice za povrće ogulite koricu limuna, ako ste zahvatili bijeli dio ostružite ga nožićem jer daje gorak okus. Koricu zatim narežite na tanke rezance, dodajte 1 žlicu zvijezda maslinovog ulja, sol i malo bijelog papra, promiješajte.

3

2 žlice zvijezda maslinovog ulja promiješajte sa peršinom i češnjakom u granulama pa kistom premažite po prepolovljenim žemljama. Žemlje tostirajte na zagrijanoj tavi.

4

Kozice pokapajte zvijezda maslinovm uljem, posolite pa popecite kratko sa svake strane na zagrijanoj tavi

5

Na donji dio tostirane žemlje stavite pola mladog špinata, pa prošarajte zvijezda majonezom i majonezom čili, zatim poslažite kozice i na kraju stavite mariniranu limunovu koricu i kapare narezane na kolutiće, poklopite sa gornjim dijelom tostirane žemlje i uživajte. Ponovite postupak i sa drugom žemljom

Kozice u vrtu