Koze Barba Bože

ShareTweetSave
1

Priprema namaza:

u posudi izmješamo majonezu, grčki jogurt, češnjak u granulama i sitno narezani mladi luk.

Priprema kozica:

U ugrijanu wok posudu stavimo žlicu maslaca i čekamo da se rastopi. Na maslac potom dodajemo kozice i lagano miješamo. Nakon što kozice počnu dobivati crvenkastu boju na njih dolijemo 1 ml domaćeg prošeka i lagano ih flambiramo. Nakon toga dodajemo 1 žlicu oyster sauce-a i po želji soli. Kad su kozice gotove dodamo žličicu kajenskog papra i lagano promiješamo.

Na plitkoj tavici za palačinke ugrijemo maslinovo ulje i na njega stavimo tanko rezane šnite kukuruznog kruha. Pečemo s obje strane dok se ne stvori hrskava korica.

Na kruh namažemo prije pripremljeni namaz i na njega dodamo pripremljene kozice. Sve zajedno ukrasimo tanko narezanim mladim lukom.

Bon appetit ????

 400 g Jadranske kozice
 1 žlica Maslinovo ulje
 100 g Grčki jogurt
 2 kom. Mladi luk
 1 ml Prošek
 1 žlica Češnjak u granulama
 1 žlica Oyster sauce
 1 žličica Kurkuma u prahu
 1 žlica Kajenski papar

NAMIRNICE

 400 g Jadranske kozice
 1 žlica Maslinovo ulje
 100 g Grčki jogurt
 2 kom. Mladi luk
 1 ml Prošek
 1 žlica Češnjak u granulama
 1 žlica Oyster sauce
 1 žličica Kurkuma u prahu
 1 žlica Kajenski papar

Način pripreme

1

Priprema namaza:

u posudi izmješamo majonezu, grčki jogurt, češnjak u granulama i sitno narezani mladi luk.

Priprema kozica:

U ugrijanu wok posudu stavimo žlicu maslaca i čekamo da se rastopi. Na maslac potom dodajemo kozice i lagano miješamo. Nakon što kozice počnu dobivati crvenkastu boju na njih dolijemo 1 ml domaćeg prošeka i lagano ih flambiramo. Nakon toga dodajemo 1 žlicu oyster sauce-a i po želji soli. Kad su kozice gotove dodamo žličicu kajenskog papra i lagano promiješamo.

Na plitkoj tavici za palačinke ugrijemo maslinovo ulje i na njega stavimo tanko rezane šnite kukuruznog kruha. Pečemo s obje strane dok se ne stvori hrskava korica.

Na kruh namažemo prije pripremljeni namaz i na njega dodamo pripremljene kozice. Sve zajedno ukrasimo tanko narezanim mladim lukom.

Bon appetit ????

Koze Barba Bože