Koza nostra

ShareTweetSave
1

Brioche peciva
Pomiješati kvasac, toplo mlijeko, žlicu brašno, žličicu šećera i čekati da se smjesa udvostruči. U zdjeli pomiješati 1 jaje, smjesu s kvascem, maslac koji smo otopili u mlijeku i šećer, te umijesiti tijesto. Prekriti posudu krpom i staviti u toplo da se tijesto udvostruči (sat vremena ili duže).
Kad se tijesto diglo, premijesiti ga i podijeliti u 12 loptica.
Staviti loptice u posudu za pečenje koju smo prethodno obložili papirom za pečenje i pustiti da odstoje 30 minuta. Nakon toga premazati loptice žumanjkom i posuti sjemenkama lana, suncokreta i sezama. Staviti peći na prethodno ugrijanu pećnicu na 180-200 stupnjeva i peći 20 minuta.

Mariniranje kozica
Kozice marinirati u smjesi od maslinovog ulja, isjeckanog češnjaka, soka 1 limuna, žličicom svježe isjeckanog peršina te prstohvatom soli i malo papra. Pustiti da odstoji bar sat vremena, te ih kratko popržiti na maslinovom ulju.

Čips od špinata
Par listova špinata oprati, osušiti, preliti žlicom maslinovog ulja i posoliti. Posudu za pečenje prekriti papirom za pečenje, posložiti špinat i staviti u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva na 8/9-minuta.

Umak
Pomiješati 90g Zvijezda light majoneze, 200g kiselog vrhnja, 2 češnja češnjaka, malo bijelog papra, te nasjeckati 6 zelenih maslina i sve pomiješati. Staviti u hladnjak do serviranja.

Krema od cikle
U blender staviti cca 80 g cikle i 1 žličicu kiselog vrhnja, žličicu maslinovog ulja, sol i papar, sve izblendati i staviti u hladnjak do serviranja.

Prerezati bublicu, staviti šnitu domaćeg mladog kravljeg sira i ostale sastojke posložiti, a umak i kremu dozirati po želji.
Prijatno!

 2 jaja
 500 g brašna
 7 g digo kvasca
 250 ml toplog mlijeka
 2 žlice šećera
 80 g maslaca
 1 žličica soli
 suncokretove, sezamove i lanene sjemenke
 kozice (po želji)
 50 ml maslinovog ulja
 1 limun
 2 češnja češnjaka
 1 žličica svježeg peršina
 sol
 papar
 špinat
 90 g zvijezda light majoneza
 200 g kiselo vrhnje
 2 češnja češnjaka
 6 zelenih maslina
 klice rotkvice
 80 g cikla
 1 žličica kiselog vrhnja
 1 šnita mladog domaćeg kravljeg sira

NAMIRNICE

 2 jaja
 500 g brašna
 7 g digo kvasca
 250 ml toplog mlijeka
 2 žlice šećera
 80 g maslaca
 1 žličica soli
 suncokretove, sezamove i lanene sjemenke
 kozice (po želji)
 50 ml maslinovog ulja
 1 limun
 2 češnja češnjaka
 1 žličica svježeg peršina
 sol
 papar
 špinat
 90 g zvijezda light majoneza
 200 g kiselo vrhnje
 2 češnja češnjaka
 6 zelenih maslina
 klice rotkvice
 80 g cikla
 1 žličica kiselog vrhnja
 1 šnita mladog domaćeg kravljeg sira

Način pripreme

1

Brioche peciva
Pomiješati kvasac, toplo mlijeko, žlicu brašno, žličicu šećera i čekati da se smjesa udvostruči. U zdjeli pomiješati 1 jaje, smjesu s kvascem, maslac koji smo otopili u mlijeku i šećer, te umijesiti tijesto. Prekriti posudu krpom i staviti u toplo da se tijesto udvostruči (sat vremena ili duže).
Kad se tijesto diglo, premijesiti ga i podijeliti u 12 loptica.
Staviti loptice u posudu za pečenje koju smo prethodno obložili papirom za pečenje i pustiti da odstoje 30 minuta. Nakon toga premazati loptice žumanjkom i posuti sjemenkama lana, suncokreta i sezama. Staviti peći na prethodno ugrijanu pećnicu na 180-200 stupnjeva i peći 20 minuta.

Mariniranje kozica
Kozice marinirati u smjesi od maslinovog ulja, isjeckanog češnjaka, soka 1 limuna, žličicom svježe isjeckanog peršina te prstohvatom soli i malo papra. Pustiti da odstoji bar sat vremena, te ih kratko popržiti na maslinovom ulju.

Čips od špinata
Par listova špinata oprati, osušiti, preliti žlicom maslinovog ulja i posoliti. Posudu za pečenje prekriti papirom za pečenje, posložiti špinat i staviti u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva na 8/9-minuta.

Umak
Pomiješati 90g Zvijezda light majoneze, 200g kiselog vrhnja, 2 češnja češnjaka, malo bijelog papra, te nasjeckati 6 zelenih maslina i sve pomiješati. Staviti u hladnjak do serviranja.

Krema od cikle
U blender staviti cca 80 g cikle i 1 žličicu kiselog vrhnja, žličicu maslinovog ulja, sol i papar, sve izblendati i staviti u hladnjak do serviranja.

Prerezati bublicu, staviti šnitu domaćeg mladog kravljeg sira i ostale sastojke posložiti, a umak i kremu dozirati po želji.
Prijatno!

Koza nostra