Korkyra

ShareTweetSave
1

*Sve namirnice prirodnog podrijetla, bez pojačivača okusa i bez konzervansa, bez termičke obrade*

Masline i maslinovo ulje izmiksamo u blenderu te dobijeni pesto namažemo na donju polovicu hrskavog bageta. Na pesto ravnomjerno rasporedimo zrna krupne soli te ih pokrijemo debelim šnitama mladog kozjeg sira. Zatim složimo zelenu salatu i crveni radič te položimo par feta fine kuhane šunke iz buta. Pomiješamo navedene začine sa Zvijezda majonezom te bogato premažemo gornju polovicu bageta i sendvič je gotov. Uz čašu hladnog Grka spremni ste na putovanje kroz povijest našeg ponosnog otoka Korčule!

 8 kom. Maslina Oblica
 2 žličica Maslinovo ulje od Lastovke i Drobnice
 5 žličica Krupna morska sol
 4 šnita Mladi kozji sir
 4 list(a) Zelena salata kristalka
 4 list(a) Crveni radič
 4 šnita Kuhana šunka od buta
 4 žličica Zvijezda majoneza
 2 žličica Miješavina začina iz kultura koje su bile prisutne na Korčuli kroz povijest, a to su: paprika, luk, origano, peršin, češnjak, majčina dušica, kopar, ružmarin, korijander, đumbir, mažuran, anis, vlasac, dimljena paprika i bosiljak

NAMIRNICE

 8 kom. Maslina Oblica
 2 žličica Maslinovo ulje od Lastovke i Drobnice
 5 žličica Krupna morska sol
 4 šnita Mladi kozji sir
 4 list(a) Zelena salata kristalka
 4 list(a) Crveni radič
 4 šnita Kuhana šunka od buta
 4 žličica Zvijezda majoneza
 2 žličica Miješavina začina iz kultura koje su bile prisutne na Korčuli kroz povijest, a to su: paprika, luk, origano, peršin, češnjak, majčina dušica, kopar, ružmarin, korijander, đumbir, mažuran, anis, vlasac, dimljena paprika i bosiljak

Način pripreme

1

*Sve namirnice prirodnog podrijetla, bez pojačivača okusa i bez konzervansa, bez termičke obrade*

Masline i maslinovo ulje izmiksamo u blenderu te dobijeni pesto namažemo na donju polovicu hrskavog bageta. Na pesto ravnomjerno rasporedimo zrna krupne soli te ih pokrijemo debelim šnitama mladog kozjeg sira. Zatim složimo zelenu salatu i crveni radič te položimo par feta fine kuhane šunke iz buta. Pomiješamo navedene začine sa Zvijezda majonezom te bogato premažemo gornju polovicu bageta i sendvič je gotov. Uz čašu hladnog Grka spremni ste na putovanje kroz povijest našeg ponosnog otoka Korčule!

Korkyra