Print opcije:

Kokodak

 1 kom. otkošteni karabatak
 50 g pilećih jetrica narezanih na trakice
 3 žlice Zvijezda Delikates majoneze
 1 žličica Zvijezda hrena
 1 tvrdo kuhano jaje
 25 g parmezana
 2 list(a) ljubičastog zelja, tanko narezanog
 1 kom. narezanog mladog luka
 dimljena crvena paprika,sol i papar
 100 g glatkog brašna
 ½ žličica suhog kvasca
 ¼ žličica praška za pecivo
 ¼ žličica soli
 80 ml tople vode
 dodatna žlica majoneze za premazivanje tijesta
1

Ovo je sendvič za prave picekoljupce, a inspiracija za njegov naziv je moj sin koji toliko voli piletinu da je već skoro počeo kokodakati.
Navedene količine dovoljne su za jedan sendvič.

2

Karabatak pažljivo zarezati i raširiti poput šnicle pa lagano istući batom za meso. Dobro posoliti, a stranu na kojoj je meso natrljati dimljenom paprikom.

3

Pecivo - brašno pomiješati s kvascem, praškom za pecivo i soli, dodati toplu vodu pa umijesiti podatno svilenkasto tijesto koje je potrebno mijesiti 10 minuta. Ako se lijepi, dodati malo brašna, a ako je presuho, dodati još malo vode. Tijesto razvući tanko, ne deblje od 1 centimetra, formirati oblik peciva pa ga ostaviti pokrivenog na pobrašnjenoj podlozi oko pola sata.

4

Namaz - zgnječiti žumanjak viljuškom, dodati majonezu, hren, parmezan i sitno nasjeckani bjelanjak, posoliti i popapriti.

5

Staviti grijati grill tavu sa žličicom ulja (za meso) i drugu, neprijanjajuću tavu, bez ikakve masnoće (za pecivo).

6

Karabatak pržiti 5 minuta na jačoj vatri na strani kože, zatim ga okrenuti i pržiti još 5 minuta. U zadnji čas dodati jetrica, malo popapriti i odmah sve izvaditi na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.

7

Na suhu neprijanjajuću tavu staviti peći pecivo, paziti da vatra nije prejaka kako ne bi izgorjelo. Gornju stranu lagano premazati majonezom. Poklopiti pa nakon 4-5 minuta okrenuti pecivo i drugu stranu isto premazati majonezom. Peći još 5 minuta, ponovo okrenuti pecivo i ugasiti vatru. Čim se malo ohladi, sendvič je spreman za slaganje.

8

I konačno, slaganje sendviča - prerezati pecivo, obilno ga premazati namazom, na to poslagati jetrica, karabatak, zelje, mladi luk i još malo namaza pa uživati. U slast!

Nutrition Facts

Servings 1