Ovo je sendvič za prave picekoljupce, a inspiracija za njegov naziv je moj sin koji toliko voli piletinu da je već skoro počeo kokodakati.
Navedene količine dovoljne su za jedan sendvič.
Karabatak pažljivo zarezati i raširiti poput šnicle pa lagano istući batom za meso. Dobro posoliti, a stranu na kojoj je meso natrljati dimljenom paprikom.
Pecivo - brašno pomiješati s kvascem, praškom za pecivo i soli, dodati toplu vodu pa umijesiti podatno svilenkasto tijesto koje je potrebno mijesiti 10 minuta. Ako se lijepi, dodati malo brašna, a ako je presuho, dodati još malo vode. Tijesto razvući tanko, ne deblje od 1 centimetra, formirati oblik peciva pa ga ostaviti pokrivenog na pobrašnjenoj podlozi oko pola sata.
Namaz - zgnječiti žumanjak viljuškom, dodati majonezu, hren, parmezan i sitno nasjeckani bjelanjak, posoliti i popapriti.
Staviti grijati grill tavu sa žličicom ulja (za meso) i drugu, neprijanjajuću tavu, bez ikakve masnoće (za pecivo).
Karabatak pržiti 5 minuta na jačoj vatri na strani kože, zatim ga okrenuti i pržiti još 5 minuta. U zadnji čas dodati jetrica, malo popapriti i odmah sve izvaditi na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
Na suhu neprijanjajuću tavu staviti peći pecivo, paziti da vatra nije prejaka kako ne bi izgorjelo. Gornju stranu lagano premazati majonezom. Poklopiti pa nakon 4-5 minuta okrenuti pecivo i drugu stranu isto premazati majonezom. Peći još 5 minuta, ponovo okrenuti pecivo i ugasiti vatru. Čim se malo ohladi, sendvič je spreman za slaganje.
I konačno, slaganje sendviča - prerezati pecivo, obilno ga premazati namazom, na to poslagati jetrica, karabatak, zelje, mladi luk i još malo namaza pa uživati. U slast!
Servings 1