Knez Višezdrav

ShareTweetSave
1

Predpriprema: Pureći odrezak natrljati solju, paprom i bosiljkom, potom ga staviti u marinadu, pripremljenu od četiri žlice suncokretovog ulja, dvije žlice limunovog soka, češnja protisnutog češnjaka i pola žličice meda. Sve staviti u plastičnu vrećicu, istisnuti zrak, zavezati i staviti u hladnjak da se preko noći marinira. Meso kunića odvojiti od kosti i izrezati na uske trakice te ga staviti u marinadu od tri žlice suncokretovog ulja, kurkume, kajenskog papra, kumina i soli. Sve dobro pomiješati i staviti u vrećicu da se preko noći marinira. Količine začina koristiti prema svom ukusu.
Priprema: Marinirani pureći odrezak bez masnoće, ispeći na grill-tavi, 3-4 minute sa svake strane i potom ga izrezati na trake širine pet do deset milimetara. Marinirano meso kunića propržiti na tavi na vrlo malo ulja. Šparoge očistiti, otkinuti drvenasti dio i zatim ih blanširati. Nakon toga ih popržiti na maslacu te ih posoliti i popapriti. Na donji dio razrezane lepinje složiti čičoku izrezanu na tanke listiće, preko toga pureće trake, a na njih komadiće mesa kunića, preko toga nanijeti obilno majoneze. Na kraju staviti šparoge i rikolu. Preklopiti drugom polovicom lepinje i - DOBAR TEK!

 150 g tankog odreska purećih prsa
 150 g mesa kunića (od buta i leđa)
 20 kom. divljih šparoga
 100 g rikole
 2 gomolja čičoke
 1 kom. lepinje
 2 žlice limunovog soka
 1 češanj češnjaka
 ½ žlica meda od bršljana
 maslaca
 mljevena kurkuma
 sol
 crni papar
 mljeveni kumin
 kajenski papar
 suhi bosiljak

NAMIRNICE

 150 g tankog odreska purećih prsa
 150 g mesa kunića (od buta i leđa)
 20 kom. divljih šparoga
 100 g rikole
 2 gomolja čičoke
 1 kom. lepinje
 2 žlice limunovog soka
 1 češanj češnjaka
 ½ žlica meda od bršljana
 maslaca
 mljevena kurkuma
 sol
 crni papar
 mljeveni kumin
 kajenski papar
 suhi bosiljak

Način pripreme

1

Predpriprema: Pureći odrezak natrljati solju, paprom i bosiljkom, potom ga staviti u marinadu, pripremljenu od četiri žlice suncokretovog ulja, dvije žlice limunovog soka, češnja protisnutog češnjaka i pola žličice meda. Sve staviti u plastičnu vrećicu, istisnuti zrak, zavezati i staviti u hladnjak da se preko noći marinira. Meso kunića odvojiti od kosti i izrezati na uske trakice te ga staviti u marinadu od tri žlice suncokretovog ulja, kurkume, kajenskog papra, kumina i soli. Sve dobro pomiješati i staviti u vrećicu da se preko noći marinira. Količine začina koristiti prema svom ukusu.
Priprema: Marinirani pureći odrezak bez masnoće, ispeći na grill-tavi, 3-4 minute sa svake strane i potom ga izrezati na trake širine pet do deset milimetara. Marinirano meso kunića propržiti na tavi na vrlo malo ulja. Šparoge očistiti, otkinuti drvenasti dio i zatim ih blanširati. Nakon toga ih popržiti na maslacu te ih posoliti i popapriti. Na donji dio razrezane lepinje složiti čičoku izrezanu na tanke listiće, preko toga pureće trake, a na njih komadiće mesa kunića, preko toga nanijeti obilno majoneze. Na kraju staviti šparoge i rikolu. Preklopiti drugom polovicom lepinje i - DOBAR TEK!

Knez Višezdrav