Ketomir Pilić-Proteinić

ShareTweetSave
1

Ovaj sendvič ime je dobio prema momku koji je, kako legenda kaže, pojeo ovaj sendvič nakon dobrog treninga i probudio se iduće jutro s duplo većim bicepsom.
Puno proteina i malo ugljikohidrata.
U blenderu zmiksati pileća prsa, dodati ribani sir i malo papra. Dobivenu smjesu (nalik na tijesto) dobro rasprostrijeti po škrovadi, na papir za pečenje te peći na 200 stupnjeva oko 25 minuta odnosno dok rubovi "tijesta" ne potamne lagano. Lagano zapržiti pancetu. Pržiti tikvicu narezanu na ploške. Narezati crvenu papriku i cherry rajčice. Narezati "tijesto" od piletine na željene dimenzije te napraviti sendviče od navedenih sastojaka s popisa tako da piletina zamijenjuje ulogu koju inače ima kruh.

 550 g file od pilećih prsiju
 1 kom. tikvica
 6 kom. cherry rajčice
 1 kom. crvena paprika
 20 g ribani sir
 50 g dalmatinska panceta
 100 g dalmatinski pršut
 ZVIJEZDA MAJONEZA
 papar

NAMIRNICE

 550 g file od pilećih prsiju
 1 kom. tikvica
 6 kom. cherry rajčice
 1 kom. crvena paprika
 20 g ribani sir
 50 g dalmatinska panceta
 100 g dalmatinski pršut
 ZVIJEZDA MAJONEZA
 papar

Način pripreme

1

Ovaj sendvič ime je dobio prema momku koji je, kako legenda kaže, pojeo ovaj sendvič nakon dobrog treninga i probudio se iduće jutro s duplo većim bicepsom.
Puno proteina i malo ugljikohidrata.
U blenderu zmiksati pileća prsa, dodati ribani sir i malo papra. Dobivenu smjesu (nalik na tijesto) dobro rasprostrijeti po škrovadi, na papir za pečenje te peći na 200 stupnjeva oko 25 minuta odnosno dok rubovi "tijesta" ne potamne lagano. Lagano zapržiti pancetu. Pržiti tikvicu narezanu na ploške. Narezati crvenu papriku i cherry rajčice. Narezati "tijesto" od piletine na željene dimenzije te napraviti sendviče od navedenih sastojaka s popisa tako da piletina zamijenjuje ulogu koju inače ima kruh.

Ketomir Pilić-Proteinić