Jutarnji kaos

ShareTweetSave
1

Jutarnji kaos je sendvič s kremastom kajganom i domaćom slavonskom kobasicom idealan kao prvi obrok na početku dana.
Domaće bavarsko pecivo dobije se miješanjem 400 grama glatkog pšeničnog brašna, 2,5 dcl tople vode, žličica soli, žličica šećera, pola dcl ulja i jedan suhi kvasac. Zamijesi se mekano tijesto te se ostavi da se diže sat vremena. Kada se tijesto udvostruči, oblikuju se peciva koja se potom kratko kuhaju (desetak sekundi) u jednoj litri vode pomiješanoj s četiri žlice sode bikarbone i jednom žlicom soli. Kada pecivo ispliva na površinu, stavlja se u lim za pečenje i peče na 200 stupnjeva 20-ak minuta., ovisno o pećnici.
Ohlađeno pecivo potom se tostira na vrućoj tavi na malo Zvijezdinog ekstradjevičanskog maslinovog ulja.
Crvena paprika i mladi luk se sitno nasjeckaju te stave peći na maslinovo ulje. Posoliti i popapriti po želji te dodati prstohvat origana. Zatim se dodaju dva razmućena jaja, kratko se promiješa te se na pola pečenja skida s vatre. U vruće se dodaje sir cheddar te jedna žlica kiselog vrhnja. Sve se lagano izmiješa da postane svilenkasto i mekano.
Na tostirano pecivo stavimo kajganu, tanko narezanu domaću dimljenu slavonsku kobasicu, listiće parmezana, svježi radič i čili majonezu.
Dobar tek!

 1 kom. domaće bavarsko pecivo
 2 kom. jaja
 crvene rog paprike
 1 kom. mladi luk
 30 g sir cheddar
 1 žlica kiselo vrhnje
 10 šnita slavonske kobasice
 5 list(a) parmezana
 1 list(a) radič
 1 žlica čili majoneza

NAMIRNICE

 1 kom. domaće bavarsko pecivo
 2 kom. jaja
 crvene rog paprike
 1 kom. mladi luk
 30 g sir cheddar
 1 žlica kiselo vrhnje
 10 šnita slavonske kobasice
 5 list(a) parmezana
 1 list(a) radič
 1 žlica čili majoneza

Način pripreme

1

Jutarnji kaos je sendvič s kremastom kajganom i domaćom slavonskom kobasicom idealan kao prvi obrok na početku dana.
Domaće bavarsko pecivo dobije se miješanjem 400 grama glatkog pšeničnog brašna, 2,5 dcl tople vode, žličica soli, žličica šećera, pola dcl ulja i jedan suhi kvasac. Zamijesi se mekano tijesto te se ostavi da se diže sat vremena. Kada se tijesto udvostruči, oblikuju se peciva koja se potom kratko kuhaju (desetak sekundi) u jednoj litri vode pomiješanoj s četiri žlice sode bikarbone i jednom žlicom soli. Kada pecivo ispliva na površinu, stavlja se u lim za pečenje i peče na 200 stupnjeva 20-ak minuta., ovisno o pećnici.
Ohlađeno pecivo potom se tostira na vrućoj tavi na malo Zvijezdinog ekstradjevičanskog maslinovog ulja.
Crvena paprika i mladi luk se sitno nasjeckaju te stave peći na maslinovo ulje. Posoliti i popapriti po želji te dodati prstohvat origana. Zatim se dodaju dva razmućena jaja, kratko se promiješa te se na pola pečenja skida s vatre. U vruće se dodaje sir cheddar te jedna žlica kiselog vrhnja. Sve se lagano izmiješa da postane svilenkasto i mekano.
Na tostirano pecivo stavimo kajganu, tanko narezanu domaću dimljenu slavonsku kobasicu, listiće parmezana, svježi radič i čili majonezu.
Dobar tek!

Jutarnji kaos