#izoBILJE

ShareTweetSave
1

Bilja u izobilju, a gdje su proteini?
Ovaj mali snagator od sendviča ima čak 36g proteina i ovdje je da pokaže svoju raskoš i mišiće, a i razbije pokoju predrasudu.

Donosim vam sa zadovoljstvom recept i za moja peciva i način kako sam pohala sejtan. U pivskom tijestu i sa zdrobljenim corn flakesom da dobije extra hrskavost. Želite li koristiti neko svoje ili kupljeno pecivo, a i ne da vam se trošiti vrijeme na pohanje sejtana, nema problema. Na tržištu možete pronaći već pohani sejtan pa samo preskočite 1. i 2. korak recepta i prionite na slaganje sendviča.

Odlično je imati izbor, zar ne?
*#izoBILJE je prvi od tri veganska sendviča iz serije #bilje.

2

1. Želite li pecivo izraditi sami, šteta je raditi samo jedno ;), pa evo vam mog recepta za 6 bagel peciva. Trebat će vam 500g glatkog pšeničnog brašna, 320ml tople vode, 15 g soli, 7 g instant kvasca i 15 g šećera. Zamijesit ćete tijesto, ostaviti da odmara barem sat vremena, formirati loptice, ostaviti i njih da odmore desetak minuta, a za to vrijeme zakuhati pun lonac kipuće vode. Kad su loptice tijesta odmorile, svaku lopticu palcem i kažiprstom probušite u sredini do 2 centimetra promjera te lagano svaku ubacite u kipuću vodu na 2 minute. Po 1 minut sa svake strane. Izvadite iz vode, premažete premazom od biljnog mlijeka i kurkume i posipate mješavinom sjemenki. Ja sam koristila, crni i bijeli sezam, mak, lan i cvijet soli. Ubacite u zagrijanu pećnicu i pecite 20tak minuta na 200 C. U slučaju da želite koristiti neko svoje ili kupovno pecivo, preskočite ovaj korak i krenite na pohanje sejtana.

2. Odrezak sejtana pohate u pivskoj smjesi, a smjesu za pohanje napravite po principu, 1 šalica brašna, 1 žlica kukuruznog škroba, pecilnog praška na vršku noža, sol i oko 150ml pive. Sve zamiješajte da dobijete gustu smjesu u koju onda umočite sejtan te ga zatim uvaljate u grubo zdrobljene corn flakese. Pecite na biljnom ulju nekoliko minuta.

3. Srca artičoka konzerviranih u ulju izvadite i blenderom istinite da dobijete namaz. Po želji dodatno začinite s malo bijelog papra.

4. Šparoge kratko sotirajte na maslinovom ulju.

5. Rajčicu i rotkvice narežite na tanke fete.

6. Prije slaganja sendviča, pecivo prerežite na pola i unutarnju stranu kratko tostirajte na tavi s malo Omegol original namaza.

7. Sendvič slažite tako da najprije na pecivo namažete namaz od artičoka, zatim stavite šaku mix mlade salate, pohani sejtan, po njemu nekoliko kapi soka limete, narezanu rajčicu, Omegol majonezu po kojoj posipate sitno kosani vlasac, malo klica, rotkvice i na vrh sotirane šparoge.

 1 kom. domaće pecivo sa sjemenkama i cvijetom soli
 1 kom. pohani sejtan u pivskom tijestu i corn flakesu
 1 kriška limete
 ½ kom. rajčice
 1 kom. rotkvica
 3 kom. šparoga
 mix mlade salate
 klice
 svježi vlasac
 1 žlica Omegol original namaza
 Omegol majoneza

NAMIRNICE

 1 kom. domaće pecivo sa sjemenkama i cvijetom soli
 1 kom. pohani sejtan u pivskom tijestu i corn flakesu
 1 kriška limete
 ½ kom. rajčice
 1 kom. rotkvica
 3 kom. šparoga
 mix mlade salate
 klice
 svježi vlasac
 1 žlica Omegol original namaza
 Omegol majoneza

Način pripreme

1

Bilja u izobilju, a gdje su proteini?
Ovaj mali snagator od sendviča ima čak 36g proteina i ovdje je da pokaže svoju raskoš i mišiće, a i razbije pokoju predrasudu.

Donosim vam sa zadovoljstvom recept i za moja peciva i način kako sam pohala sejtan. U pivskom tijestu i sa zdrobljenim corn flakesom da dobije extra hrskavost. Želite li koristiti neko svoje ili kupljeno pecivo, a i ne da vam se trošiti vrijeme na pohanje sejtana, nema problema. Na tržištu možete pronaći već pohani sejtan pa samo preskočite 1. i 2. korak recepta i prionite na slaganje sendviča.

Odlično je imati izbor, zar ne?
*#izoBILJE je prvi od tri veganska sendviča iz serije #bilje.

2

1. Želite li pecivo izraditi sami, šteta je raditi samo jedno ;), pa evo vam mog recepta za 6 bagel peciva. Trebat će vam 500g glatkog pšeničnog brašna, 320ml tople vode, 15 g soli, 7 g instant kvasca i 15 g šećera. Zamijesit ćete tijesto, ostaviti da odmara barem sat vremena, formirati loptice, ostaviti i njih da odmore desetak minuta, a za to vrijeme zakuhati pun lonac kipuće vode. Kad su loptice tijesta odmorile, svaku lopticu palcem i kažiprstom probušite u sredini do 2 centimetra promjera te lagano svaku ubacite u kipuću vodu na 2 minute. Po 1 minut sa svake strane. Izvadite iz vode, premažete premazom od biljnog mlijeka i kurkume i posipate mješavinom sjemenki. Ja sam koristila, crni i bijeli sezam, mak, lan i cvijet soli. Ubacite u zagrijanu pećnicu i pecite 20tak minuta na 200 C. U slučaju da želite koristiti neko svoje ili kupovno pecivo, preskočite ovaj korak i krenite na pohanje sejtana.

2. Odrezak sejtana pohate u pivskoj smjesi, a smjesu za pohanje napravite po principu, 1 šalica brašna, 1 žlica kukuruznog škroba, pecilnog praška na vršku noža, sol i oko 150ml pive. Sve zamiješajte da dobijete gustu smjesu u koju onda umočite sejtan te ga zatim uvaljate u grubo zdrobljene corn flakese. Pecite na biljnom ulju nekoliko minuta.

3. Srca artičoka konzerviranih u ulju izvadite i blenderom istinite da dobijete namaz. Po želji dodatno začinite s malo bijelog papra.

4. Šparoge kratko sotirajte na maslinovom ulju.

5. Rajčicu i rotkvice narežite na tanke fete.

6. Prije slaganja sendviča, pecivo prerežite na pola i unutarnju stranu kratko tostirajte na tavi s malo Omegol original namaza.

7. Sendvič slažite tako da najprije na pecivo namažete namaz od artičoka, zatim stavite šaku mix mlade salate, pohani sejtan, po njemu nekoliko kapi soka limete, narezanu rajčicu, Omegol majonezu po kojoj posipate sitno kosani vlasac, malo klica, rotkvice i na vrh sotirane šparoge.

#izoBILJE