Istrijan

ShareTweetSave
1

Razrezati pecivo na pola. Šparoge oprati pod mlakom vodom. Otkinuti vrhove šparoga te ih nasjeckati na komadiće duge cca 1 cm. Umutiti jaja u jednoj zdjelici. Na malo ulja kratko popržiti sitno sjecni luk te na to ubrzo dodati šparoge. Nakon minutu dodati umućena jaja te sve brzo miješati dok ne se jaja ne ispeku. Na gril tavi kratko popržiti slaninu dok ne postane dovoljno crispy. U gotovu fritaju umiješati 1 čajnu žličicu zvijezda majoneze da postane kremasta smjesa. Na donju polovicu peciva nanijeti fritaju sa šparogama, na njih 2 kom pečene slanine i na slaninu nekoliko komada matovilca. Sve preklopiti drugom polovicom peciva.

 ½ kom. Pecivo sa lukom
 8 kom. Divljih šparoga
 ½ mala glavica luka
 3 kom. jaja
 2 šnita slanine
 4 list(a) Matovilca
 1 žličica Zvijezda majoneze

NAMIRNICE

 ½ kom. Pecivo sa lukom
 8 kom. Divljih šparoga
 ½ mala glavica luka
 3 kom. jaja
 2 šnita slanine
 4 list(a) Matovilca
 1 žličica Zvijezda majoneze

Način pripreme

1

Razrezati pecivo na pola. Šparoge oprati pod mlakom vodom. Otkinuti vrhove šparoga te ih nasjeckati na komadiće duge cca 1 cm. Umutiti jaja u jednoj zdjelici. Na malo ulja kratko popržiti sitno sjecni luk te na to ubrzo dodati šparoge. Nakon minutu dodati umućena jaja te sve brzo miješati dok ne se jaja ne ispeku. Na gril tavi kratko popržiti slaninu dok ne postane dovoljno crispy. U gotovu fritaju umiješati 1 čajnu žličicu zvijezda majoneze da postane kremasta smjesa. Na donju polovicu peciva nanijeti fritaju sa šparogama, na njih 2 kom pečene slanine i na slaninu nekoliko komada matovilca. Sve preklopiti drugom polovicom peciva.

Istrijan