Lipi tić moj :*

ShareTweetSave
1

( količine koje su navedene ja sam iskoristila za jedan veći sendvič)
Operemo i nasjeckamo luk i otkinemo tvrdi dio sa svake šparoge

2

Luk karameliziramo tako da prvo zagrijemo maslinovo ulje u koje ga dodamo i pirijamo na laganoj vatri oko 10-tak minuta - dok ne poprimi zlatno-žutu boju i omekša. Zatim dodajemo šećer, sol i balzamični ocat kako bismo pokrenuli proces karamelizacije te tako još miješamo oko 5-6 minuta sve do jednolične tamne smjese koju ćemo staviti sa strane da se hladi. ( link recepta koji sam ja sebi prilagodila sam zakačila u namirnicama , kliknete na luk)

3

Majonezu, tartufatu,crvenu papriku,sol i papar pomiješamo tako da dobijemo lijepi crvenkasti umak

4

Pureće šnicle ispečemo na grill tavi dok ne poprime otiske tave te nakon njih na istu tavu stavimo slaninu da nam dođe hrskava, a šparoge satvimo u posoljenu kipuću vodu da se omekšaju oko 6 minuta.

5

Kruščić prerežemo na pola, premažemo maslace te ga stavimo(s unutarnjestrane) na grill tavu sve dok ne poprimi tragove i postane hrskav.

6

Sada nam dolazi najzabavniji dio recepta - dekoracija i slaganje našeg sendviča.
Polovicu kruha premažemo umakom , pa na to stavimo prvo jednu šniclu na koju idu dvije šnite pancete,ponovimo opet isto. Na drugu šniclu stavljamo šparoge na koje stavljamo naš predivni karamelizirani luk na koji dodamo još sviježu rukolu koja će nam dati dozu svježine i koja će zaokružiti ovaj recept.

Ovu priču završavamo poklapanjem našeg sendviča drugom polovicom kruha premazanog istim umakom od Zvijezda majoneze i tartufa.

7

Nadam se da će se barem jedna osoba , ako ne i više njih zaljubiti u ovaj sendvič na prvi ugriz, kao što sam se i ja zaljubila.

 1 žličica Zigante tartufate
 ½ žličica crvene paprike za obojati umak
 2 žličica šećera
 2 žlice balzamičnog octa
 1 žličica maslinovog ulja treba za umak
 2 žlice maslinovog ulja za karamelizirani luk
 20 g svježe rukole
 6 kom. očišćenih divljih šparoga
 4 šnita narezane pancete(slanine)
 2 šnita purećih prsa
 sol i papar za začinjavanje po potrebi
 2 žličica maslaca
 mladi luk te crne i zelene masline za dekoraciju ( u mom slučaju) 🙂

NAMIRNICE

 1 žličica Zigante tartufate
 ½ žličica crvene paprike za obojati umak
 2 žličica šećera
 2 žlice balzamičnog octa
 1 žličica maslinovog ulja treba za umak
 2 žlice maslinovog ulja za karamelizirani luk
 20 g svježe rukole
 6 kom. očišćenih divljih šparoga
 4 šnita narezane pancete(slanine)
 2 šnita purećih prsa
 sol i papar za začinjavanje po potrebi
 2 žličica maslaca
 mladi luk te crne i zelene masline za dekoraciju ( u mom slučaju) 🙂

Način pripreme

1

( količine koje su navedene ja sam iskoristila za jedan veći sendvič)
Operemo i nasjeckamo luk i otkinemo tvrdi dio sa svake šparoge

2

Luk karameliziramo tako da prvo zagrijemo maslinovo ulje u koje ga dodamo i pirijamo na laganoj vatri oko 10-tak minuta - dok ne poprimi zlatno-žutu boju i omekša. Zatim dodajemo šećer, sol i balzamični ocat kako bismo pokrenuli proces karamelizacije te tako još miješamo oko 5-6 minuta sve do jednolične tamne smjese koju ćemo staviti sa strane da se hladi. ( link recepta koji sam ja sebi prilagodila sam zakačila u namirnicama , kliknete na luk)

3

Majonezu, tartufatu,crvenu papriku,sol i papar pomiješamo tako da dobijemo lijepi crvenkasti umak

4

Pureće šnicle ispečemo na grill tavi dok ne poprime otiske tave te nakon njih na istu tavu stavimo slaninu da nam dođe hrskava, a šparoge satvimo u posoljenu kipuću vodu da se omekšaju oko 6 minuta.

5

Kruščić prerežemo na pola, premažemo maslace te ga stavimo(s unutarnjestrane) na grill tavu sve dok ne poprimi tragove i postane hrskav.

6

Sada nam dolazi najzabavniji dio recepta - dekoracija i slaganje našeg sendviča.
Polovicu kruha premažemo umakom , pa na to stavimo prvo jednu šniclu na koju idu dvije šnite pancete,ponovimo opet isto. Na drugu šniclu stavljamo šparoge na koje stavljamo naš predivni karamelizirani luk na koji dodamo još sviježu rukolu koja će nam dati dozu svježine i koja će zaokružiti ovaj recept.

Ovu priču završavamo poklapanjem našeg sendviča drugom polovicom kruha premazanog istim umakom od Zvijezda majoneze i tartufa.

7

Nadam se da će se barem jedna osoba , ako ne i više njih zaljubiti u ovaj sendvič na prvi ugriz, kao što sam se i ja zaljubila.

Lipi tić moj :*