Influencerski zalogaj

ShareTweetSave
1

U malu posudicu staviti 1 žlicu brašna, šećer, mlaku vodu pa razmiješati kvasac. Pustiti da stoji 15 ak min. U posudu staviti brašno, jaje, 30 g majoneze, sol i smjesu sa kvascem pa izraditi glatko tijesto. Premazati sa uljem, posudu pokriti sa folijom i pustiti da stoji na toplom cca 1 sat. Kad se tijeso udvostručilo, premijesiti ga pa staviti u željeni kalup ili oblikovati peciva. Staviti na papir za pečenje pa pustiti da stoji još pola sata. Peći na 180 stupnjeva 20 ak minuta. Kada je gotovo premazati sa maslacem i ostaviti da se ohladi.
U maloj tavici otopiti malo maslaca i majoneze. Pecivo prerezati na pola pa unutarnju stranu staviti na tavicu i pustiti da lagano potamni. Isto napraviti i sa drugom polovicom peciva. Pomiješati žličicu senfa i majoneze pa premazati obje unutarnje strane peciva nakon što su se malo ohladile. Na donju stanu slagati zelenu salatu, kulen, kobasicu, gaudu, camembert, cherry rajčice, avokado(koji smo, nakon sto smo ga narezali,pokapali sa limunovim sokom da ne potamni i začinili sa malo soli i kajenskog papra) i staviti drugu polovicu peciva.

 250 g brašna
 120 ml vode
 1 kom. jaje
 5 g suhog kvasca
 30 g majoneze
 1 žlica šećera
 1 žlica soli
 2 žlice ulja
 1 list(a) zelene salate
 1 lb sira gauda
 1 lb sira camembert
 1 lb domaćeg kulena
 1 lb domaće kobasice
 3 kriška cherry rajčice
 1 kriška avokada
 1 žlica limunovog soka
 2 žlice maslaca
 1 žličica senfa
 1 žlica majoneze
 prstohvat soli
 prstohvat kajenskog papra

NAMIRNICE

 250 g brašna
 120 ml vode
 1 kom. jaje
 5 g suhog kvasca
 30 g majoneze
 1 žlica šećera
 1 žlica soli
 2 žlice ulja
 1 list(a) zelene salate
 1 lb sira gauda
 1 lb sira camembert
 1 lb domaćeg kulena
 1 lb domaće kobasice
 3 kriška cherry rajčice
 1 kriška avokada
 1 žlica limunovog soka
 2 žlice maslaca
 1 žličica senfa
 1 žlica majoneze
 prstohvat soli
 prstohvat kajenskog papra

Način pripreme

1

U malu posudicu staviti 1 žlicu brašna, šećer, mlaku vodu pa razmiješati kvasac. Pustiti da stoji 15 ak min. U posudu staviti brašno, jaje, 30 g majoneze, sol i smjesu sa kvascem pa izraditi glatko tijesto. Premazati sa uljem, posudu pokriti sa folijom i pustiti da stoji na toplom cca 1 sat. Kad se tijeso udvostručilo, premijesiti ga pa staviti u željeni kalup ili oblikovati peciva. Staviti na papir za pečenje pa pustiti da stoji još pola sata. Peći na 180 stupnjeva 20 ak minuta. Kada je gotovo premazati sa maslacem i ostaviti da se ohladi.
U maloj tavici otopiti malo maslaca i majoneze. Pecivo prerezati na pola pa unutarnju stranu staviti na tavicu i pustiti da lagano potamni. Isto napraviti i sa drugom polovicom peciva. Pomiješati žličicu senfa i majoneze pa premazati obje unutarnje strane peciva nakon što su se malo ohladile. Na donju stanu slagati zelenu salatu, kulen, kobasicu, gaudu, camembert, cherry rajčice, avokado(koji smo, nakon sto smo ga narezali,pokapali sa limunovim sokom da ne potamni i začinili sa malo soli i kajenskog papra) i staviti drugu polovicu peciva.

Influencerski zalogaj