Print opcije:

Hrvatski sendvič iz ’91

 100 g Najjeftinijeg parizera (podriguše)
 ¼ kg Bijelog kruha
 1 cup Zvijezda majoneze
 1 list(a) Peršina
1

Sendvič koji budi uspomene iz srednje u Bjelovaru, uspomene izleta u Zagreb na predstavu Hamlet u selu Mrduša Donja. Namirnice za ovaj sendvič su se kupovale noć prije u PPK na busnoj, sve se pripremalo u zadnji tren.

Vječno ću pamtiti sladunjavi zapuh ovog sendviča na galeriji HNK, daleko od vidokruga profe iz Hrvatskog. Uopće nas nije nas bilo briga što gospoda iz susjednog separea frču nosom, sve dok je sendvič bio sočno usaftan majonezom i opojnim mirisima jeftinog parizera.

Ovo je đački, radnički, studentski,... hrvatski sendvič

2

Najjeftiniji parizer, bez soje jer prije 30 godina nikome nije palo na pamet stavljati gluposti u salamu, posložiti kao na slici da lijepo izgleda.

3

Četvrt kruha prerezati ili kupiti prerezanog. Na donji dio, ovako artistički, namazati majoneze. Zapravo nije bitno jer će se sve tako i tako razmrljati.

4

Napraviti rolice od parizera i nježno položiti na donji dio kruha. I da, natrpati još majoneze

5

Ostatak parizera nabacati po gore jer je tupavo raditi rolice od parizera. I da, na gornji dio kruha natrpati majoneze.

6

Preklopiti sendvič i na vrh staviti listić peršina jer eto... svi stavljaju nekave gluposti po gore pa mora i ovaj.

Nutrition Facts

Servings 1