Hrvatko

ShareTweetSave
1

Upoznajte naj hrvatskiji sendvič! Hrvatko ima barem 5 glavnih pokrajina, ili prevedeno na "sendvički" - katova. Svaki kat predstavlja jednu pokrajinu ili regiju. Namaz od maslina u kombinaciji s domaćom paštetom od tune i par kriški paškog sira odlično ljube Delikates majonezu. Istarska buđola bira Čili majonezu i barem pet listova rikole. Baranjski kulen slaže se s putericom, mladim lukom i Delikates majonezom. Panonska salama za sebe bira jaje, tanko narezanu mrkvicu i pokoju krišku svježeg krastavca dok katu s dimljenim škripavcem dodamo tek koju trakicu narezanog špeka i začinimo s par kapi majoneze. Ovaj sendvič priča hrvatski. Sva njegova narječja i dijalekte.

 5 šnita istarske buđole
 5 šnita panonske salame
 5 šnita baranjskog kulena
 3 žlice domaće paštete od tune
 3 žlice Zvijezda delikates majoneze
 2 žlice Zvijezda čili majoneze
 3 kriška paškog sira
 3 kriška tounjskog škripavca
 6 list(a) puterice
 1 kom. jaje
 6 kriška tostiranog kruha
 1 mladi luk
 1 mrkva
 1 krastavac
 10 list(a) rikole
 1 žlica namaza od masline
 1 žlica na trakice narezanog špeka

NAMIRNICE

 5 šnita istarske buđole
 5 šnita panonske salame
 5 šnita baranjskog kulena
 3 žlice domaće paštete od tune
 3 žlice Zvijezda delikates majoneze
 2 žlice Zvijezda čili majoneze
 3 kriška paškog sira
 3 kriška tounjskog škripavca
 6 list(a) puterice
 1 kom. jaje
 6 kriška tostiranog kruha
 1 mladi luk
 1 mrkva
 1 krastavac
 10 list(a) rikole
 1 žlica namaza od masline
 1 žlica na trakice narezanog špeka

Način pripreme

1

Upoznajte naj hrvatskiji sendvič! Hrvatko ima barem 5 glavnih pokrajina, ili prevedeno na "sendvički" - katova. Svaki kat predstavlja jednu pokrajinu ili regiju. Namaz od maslina u kombinaciji s domaćom paštetom od tune i par kriški paškog sira odlično ljube Delikates majonezu. Istarska buđola bira Čili majonezu i barem pet listova rikole. Baranjski kulen slaže se s putericom, mladim lukom i Delikates majonezom. Panonska salama za sebe bira jaje, tanko narezanu mrkvicu i pokoju krišku svježeg krastavca dok katu s dimljenim škripavcem dodamo tek koju trakicu narezanog špeka i začinimo s par kapi majoneze. Ovaj sendvič priča hrvatski. Sva njegova narječja i dijalekte.

Hrvatko