Priprema tijesta za pecivo:
Umijesiti tijesto od vode, soli, i u mlakoj vodi odstajalog kvasca, šećera i malo brašna. Polako dodati ostalo brašno. Ostaviti da se udvostruči. Oblikovati pecivo prema želji, i posuti sezamovim sjemenkama. Ostaviti ponovno da se udvostruči. Peći kratko (10 min) u pećnici na 210 stupnjeva.
Priprema pilećeg filea.
Jedan pileći file (oko 200 g) prerezati na pola i panirati u brašnu, jajetu, panko mrvicama pomješanim sa sezamom. Pržiti u dubokom ulju 7-10 min na srednjoj vatri.
Pripremiti umak od grčkog jogurta, mladog češnjaka i hrena i žličice maslinovog ulja.
Daljnji postupak je slaganje HRENDVIČA.
Pripremljeno pecivo prerezeti na pola. Na donji dio peciva staviti malo mladog luka i narezati mini mozzarelu na polovice. Staviti zagrijanu pećnicu na 7 min na temp 180 stupnjeva.
Slagati na kriške (trakice) narezani pohani pileći file, sviježe krastavce, rotkvice,preliti sa umakom od grčkog jogurta, nastaviti sa slaganjem na tanke trakice narezan ljubičasti luk, mladi sviježi kupus, mini cherry rajčice, na trakice narezanu sviježu crvenu papriku, potočarku, Zvijezda majonezu (jogurt) i na kraju za ukras, ali i okus posipati sa klicama češnjaka i izdancima blitve.
Preukusno. Dobar tek.
Servings 1