Hrendvič

ShareTweetSave
1

Priprema tijesta za pecivo:

Umijesiti tijesto od vode, soli, i u mlakoj vodi odstajalog kvasca, šećera i malo brašna. Polako dodati ostalo brašno. Ostaviti da se udvostruči. Oblikovati pecivo prema želji, i posuti sezamovim sjemenkama. Ostaviti ponovno da se udvostruči. Peći kratko (10 min) u pećnici na 210 stupnjeva.

Priprema pilećeg filea.

Jedan pileći file (oko 200 g) prerezati na pola i panirati u brašnu, jajetu, panko mrvicama pomješanim sa sezamom. Pržiti u dubokom ulju 7-10 min na srednjoj vatri.

Pripremiti umak od grčkog jogurta, mladog češnjaka i hrena i žličice maslinovog ulja.

Daljnji postupak je slaganje HRENDVIČA.

Pripremljeno pecivo prerezeti na pola. Na donji dio peciva staviti malo mladog luka i narezati mini mozzarelu na polovice. Staviti zagrijanu pećnicu na 7 min na temp 180 stupnjeva.
Slagati na kriške (trakice) narezani pohani pileći file, sviježe krastavce, rotkvice,preliti sa umakom od grčkog jogurta, nastaviti sa slaganjem na tanke trakice narezan ljubičasti luk, mladi sviježi kupus, mini cherry rajčice, na trakice narezanu sviježu crvenu papriku, potočarku, Zvijezda majonezu (jogurt) i na kraju za ukras, ali i okus posipati sa klicama češnjaka i izdancima blitve.

Preukusno. Dobar tek.

 1 kom. pilećeg filea
 10 kom. mini mozzarele
 10 kom. mini rajčice crvene i žute
 2 kom. mini svježih krastavaca
 1 kom. mladog luka
 10 list(a) ljubičastog luka
 ½ kom. sviježe crvene paprike
 10 list(a) mlade potočarke i sviježeg kupusa
 3 kom. rotkivce
 4 žličica grčkog jogurta,
 1 žličica Zvijezda hrena
 3 žličica Zvijezda majoneze (jogurt)
 2 žlice češnjakovih klica
 2 žličica izdanaka bio blitve
 150 g brašna glatkog brašna (00)
 1 žlica maslinovog ulja
 ½ žličica soli
 ¼ žličica šećera
 200 ml mlake vode
 3 žličica sezama
 ¼ kom. svježeg kvasca
 2 žlice panko mrvica
 1 kom. jaje
 2 žlice glatkog bršna
 200 ml Zvijezda ulja

NAMIRNICE

 1 kom. pilećeg filea
 10 kom. mini mozzarele
 10 kom. mini rajčice crvene i žute
 2 kom. mini svježih krastavaca
 1 kom. mladog luka
 10 list(a) ljubičastog luka
 ½ kom. sviježe crvene paprike
 10 list(a) mlade potočarke i sviježeg kupusa
 3 kom. rotkivce
 4 žličica grčkog jogurta,
 1 žličica Zvijezda hrena
 3 žličica Zvijezda majoneze (jogurt)
 2 žlice češnjakovih klica
 2 žličica izdanaka bio blitve
 150 g brašna glatkog brašna (00)
 1 žlica maslinovog ulja
 ½ žličica soli
 ¼ žličica šećera
 200 ml mlake vode
 3 žličica sezama
 ¼ kom. svježeg kvasca
 2 žlice panko mrvica
 1 kom. jaje
 2 žlice glatkog bršna
 200 ml Zvijezda ulja

Način pripreme

1

Priprema tijesta za pecivo:

Umijesiti tijesto od vode, soli, i u mlakoj vodi odstajalog kvasca, šećera i malo brašna. Polako dodati ostalo brašno. Ostaviti da se udvostruči. Oblikovati pecivo prema želji, i posuti sezamovim sjemenkama. Ostaviti ponovno da se udvostruči. Peći kratko (10 min) u pećnici na 210 stupnjeva.

Priprema pilećeg filea.

Jedan pileći file (oko 200 g) prerezati na pola i panirati u brašnu, jajetu, panko mrvicama pomješanim sa sezamom. Pržiti u dubokom ulju 7-10 min na srednjoj vatri.

Pripremiti umak od grčkog jogurta, mladog češnjaka i hrena i žličice maslinovog ulja.

Daljnji postupak je slaganje HRENDVIČA.

Pripremljeno pecivo prerezeti na pola. Na donji dio peciva staviti malo mladog luka i narezati mini mozzarelu na polovice. Staviti zagrijanu pećnicu na 7 min na temp 180 stupnjeva.
Slagati na kriške (trakice) narezani pohani pileći file, sviježe krastavce, rotkvice,preliti sa umakom od grčkog jogurta, nastaviti sa slaganjem na tanke trakice narezan ljubičasti luk, mladi sviježi kupus, mini cherry rajčice, na trakice narezanu sviježu crvenu papriku, potočarku, Zvijezda majonezu (jogurt) i na kraju za ukras, ali i okus posipati sa klicama češnjaka i izdancima blitve.

Preukusno. Dobar tek.

Hrendvič