Golden egg

ShareTweetSave
1

Namirnice domaćeg porijekla u kombinaciji sa jajima 'zlatne koke' (prepelice) izvrstan su odabir za vrhunski sendvič!

2

Mljeveno juneće meso rasporediti po posudi. Dodati sol, papar, malo ljute mljevene paprike te vegete. Nakon toga dodati sitno nasjeckani žuti luk i maslinovo ulje. Sve dobro izmješati kako bi se sastojci spojili.

3

Rukama oblikovati meso. Uvaljati ga u brašno, jaje i krušne mrvice, postupak ponoviti 2 puta.

4

Ulje dobro ugrijati u dubljoj posudi te meso kratko popržiti (cca. 3 min) dok ne poprimi zlatnu boju,

5

Razrezati ciabattu na pola te donji dio namazati sa posnim sirom.
Na to staviti pohani odrezak, prekriti ga kratko poprženim šnitama buđole te dodati rikulu , matovilac i Zvijezda majonezu.

6

Na kraju dodati 2 kratko popržena prepeličija jaja, još malo Zvijezda majoneze i sendvič je spreman!

7

U slast!

 200 g Mljevenog junećeg mesa
 1 kom. Ciabatta s maslinama
 100 g President posnog sira
 3 šnita Suhog dimljenog vrata (Buđole)
 5 list(a) Rukole i matovilca
 2 kom. Prepeličijih jaja
 30 g Majoneze
 1 cup Glatkog bijelog brašna
 1 cup Krušnih mrvica
 1 kom. Kokošje jaje
 2 žličica Maslinovog ulja
 1 kom. Žutog luka

NAMIRNICE

 200 g Mljevenog junećeg mesa
 1 kom. Ciabatta s maslinama
 100 g President posnog sira
 3 šnita Suhog dimljenog vrata (Buđole)
 5 list(a) Rukole i matovilca
 2 kom. Prepeličijih jaja
 30 g Majoneze
 1 cup Glatkog bijelog brašna
 1 cup Krušnih mrvica
 1 kom. Kokošje jaje
 2 žličica Maslinovog ulja
 1 kom. Žutog luka

Način pripreme

1

Namirnice domaćeg porijekla u kombinaciji sa jajima 'zlatne koke' (prepelice) izvrstan su odabir za vrhunski sendvič!

2

Mljeveno juneće meso rasporediti po posudi. Dodati sol, papar, malo ljute mljevene paprike te vegete. Nakon toga dodati sitno nasjeckani žuti luk i maslinovo ulje. Sve dobro izmješati kako bi se sastojci spojili.

3

Rukama oblikovati meso. Uvaljati ga u brašno, jaje i krušne mrvice, postupak ponoviti 2 puta.

4

Ulje dobro ugrijati u dubljoj posudi te meso kratko popržiti (cca. 3 min) dok ne poprimi zlatnu boju,

5

Razrezati ciabattu na pola te donji dio namazati sa posnim sirom.
Na to staviti pohani odrezak, prekriti ga kratko poprženim šnitama buđole te dodati rikulu , matovilac i Zvijezda majonezu.

6

Na kraju dodati 2 kratko popržena prepeličija jaja, još malo Zvijezda majoneze i sendvič je spreman!

7

U slast!

Golden egg