Finćukast

ShareTweetSave
1

Zašto "FInćukast" ?
Zato što je ovo fin, ma pre fin sendvič, napravljen
od divnih sastojaka koji su poznati u našoj domovini.
Zato ovo i jest pravi hrvatski sendvič kojeg tražite.

MESO

Mljevenu pašku janjetinu, junetinu i teletinu začiniti s pola žličice sušenog šafrana, pola žličice mljevenog korijandera, pola žličice crnog i pola žličice zelenog svježe mljevenog papra te na kraju s 2 do 3 žličice paške soli.
Nakon začina dodati sitno sjeckani peršinov listi 60 grama zvijezda kukuruza šećerca.
Sve sastojke dobro pomiješajti rukama i razdvojiti u jednake kuglice za izraditi pljeskavice.
Ljubičasti luk očistiti i prerezati ga na četvrtine po širini. Tako ćemo dobiti dva lijepa 3 cm debela koluta luka iz sredine.

Mljeveno meso rukama oblikovati u pljeskavicu te ju u sredini izdubiti kako bi u nju stao luk.
Luk dobro utisnuti i pričvrstiti uz pomoć mesa kako prilikom pečenja ne bi ispao van.

PECIVA SA BARANJSKIM KULENOM

• 3 jaja
• 150 g brašna
• 1,5 dl jogurta
• 90 g oraha
• 80 g kulena
• 1 prašak za pecivo
• 3 žlice nasjeckanog peršina
• 10 suhih rajčica
• sol, sezam

1. Kulen narezati na kockice, peršin sitno nasjeckati, kao i sušene rajčice, a orahe grubo nasjeckati.
2. U zdjeli razmutiti jaja, dodati jogurt i sve lagano promiješati , dodati prosijano brašno sa praškom soli i sve sastojke i lagano izmiješati.
3. Okrugle kalupe namazati sa maslacem i posuti sa sezamom i preko toga staviti smjesu, lagano poravnati i gore posuti sa sezamom i sve peći na 180 stupnjeva oko 40 minuta ili kad bude gotovo.

UMAK 1
U zdjeli izmiješati 2 žlice zvijezda kečapa, 1 žličica slavonskog meda, dodati malo sitno sjeckanog češnjaka i mrvicu soli.

UMAK 2
2 žlice Zvijezda jogurt majoneza, 2 žlice skorupa od domaćeg mlijeka, 1 žličica zvijezda hren, prstohvat cimeta, prstohvat soli.

SALATA
Salata kristalka, naribana mrkva i pola zvijezda pečene paprike narezane na trakice.

SIR
Tanka šnjita dimljenog Kordunskog sira

ovako izgleda sendvič kad se složi:

gornji dio peciva
umak 2
salata kristalka
mrkva

paprika
dimljeni sir
pljeskavica
umak 1
donji dio peciva

Divan sendvič sa divnim Hrvatskim proizvodima. Zašto je baš ovo pravi hrvatski sendvič? Isprobajte recept i sve će vam biti jasno. Dobar tek!

 400 g mljevene paške janjetine
 350 g mljev. junetine
 150 g mljev. teletine
 80 g baranjski kulen
 90 g orah
 paška sol
 2 žlice Zvijezda kečap
 1 žličica slavonski med
 češnjak
 2 žlice skorupa od domaćeg kravljeg mlijeka
 ½ žličica Zvijezda hrena
 cimet
 Kordunski dimljeni sir
 salata kristalka
 kukuruz, mrkva, luk
 šafran, korijander, papar, peršin

NAMIRNICE

 400 g mljevene paške janjetine
 350 g mljev. junetine
 150 g mljev. teletine
 80 g baranjski kulen
 90 g orah
 paška sol
 2 žlice Zvijezda kečap
 1 žličica slavonski med
 češnjak
 2 žlice skorupa od domaćeg kravljeg mlijeka
 ½ žličica Zvijezda hrena
 cimet
 Kordunski dimljeni sir
 salata kristalka
 kukuruz, mrkva, luk
 šafran, korijander, papar, peršin

Način pripreme

1

Zašto "FInćukast" ?
Zato što je ovo fin, ma pre fin sendvič, napravljen
od divnih sastojaka koji su poznati u našoj domovini.
Zato ovo i jest pravi hrvatski sendvič kojeg tražite.

MESO

Mljevenu pašku janjetinu, junetinu i teletinu začiniti s pola žličice sušenog šafrana, pola žličice mljevenog korijandera, pola žličice crnog i pola žličice zelenog svježe mljevenog papra te na kraju s 2 do 3 žličice paške soli.
Nakon začina dodati sitno sjeckani peršinov listi 60 grama zvijezda kukuruza šećerca.
Sve sastojke dobro pomiješajti rukama i razdvojiti u jednake kuglice za izraditi pljeskavice.
Ljubičasti luk očistiti i prerezati ga na četvrtine po širini. Tako ćemo dobiti dva lijepa 3 cm debela koluta luka iz sredine.

Mljeveno meso rukama oblikovati u pljeskavicu te ju u sredini izdubiti kako bi u nju stao luk.
Luk dobro utisnuti i pričvrstiti uz pomoć mesa kako prilikom pečenja ne bi ispao van.

PECIVA SA BARANJSKIM KULENOM

• 3 jaja
• 150 g brašna
• 1,5 dl jogurta
• 90 g oraha
• 80 g kulena
• 1 prašak za pecivo
• 3 žlice nasjeckanog peršina
• 10 suhih rajčica
• sol, sezam

1. Kulen narezati na kockice, peršin sitno nasjeckati, kao i sušene rajčice, a orahe grubo nasjeckati.
2. U zdjeli razmutiti jaja, dodati jogurt i sve lagano promiješati , dodati prosijano brašno sa praškom soli i sve sastojke i lagano izmiješati.
3. Okrugle kalupe namazati sa maslacem i posuti sa sezamom i preko toga staviti smjesu, lagano poravnati i gore posuti sa sezamom i sve peći na 180 stupnjeva oko 40 minuta ili kad bude gotovo.

UMAK 1
U zdjeli izmiješati 2 žlice zvijezda kečapa, 1 žličica slavonskog meda, dodati malo sitno sjeckanog češnjaka i mrvicu soli.

UMAK 2
2 žlice Zvijezda jogurt majoneza, 2 žlice skorupa od domaćeg mlijeka, 1 žličica zvijezda hren, prstohvat cimeta, prstohvat soli.

SALATA
Salata kristalka, naribana mrkva i pola zvijezda pečene paprike narezane na trakice.

SIR
Tanka šnjita dimljenog Kordunskog sira

ovako izgleda sendvič kad se složi:

gornji dio peciva
umak 2
salata kristalka
mrkva

paprika
dimljeni sir
pljeskavica
umak 1
donji dio peciva

Divan sendvič sa divnim Hrvatskim proizvodima. Zašto je baš ovo pravi hrvatski sendvič? Isprobajte recept i sve će vam biti jasno. Dobar tek!

Finćukast