S obzirom da sam mama dvoje klinaca i imam manjak vremena i živaca, udana za Amera koji sve voli pojednostaviti i od svega slagati sendvič, odlučila sam ove godine složiti Uskršnji stol u jedan sendvič.
Glavni sastojak ovog sendviča je francuska salata. Inace ju pripremam sama pa tako za one koji imaju vremena i volje složite ju na način da skuhate jedno pakiranje smrznutog miksa graška i mrkve , odvojeno skuhate 6 jaja, narežete 7 srednje veličine kiselih krastavaca, sve ohladite i narežete na sitno. Spojite i koristite 300 gr Zvijezda majoneze, dodate malu žličicu vrhnja i pomiješate te stavite hladiti. Ukoliko stvar želite pojednostaviti, kupite gotovu Zvijezda francusku salatu.
Za pohane rolice trebate složiti šnitu dimljene šunke na šnitu kuhane šunke, na to prutić gauda sira narezanog na 1 x 1 cm debljine. Zarolajte i odrežite višak s obje strane.
Uvaljajte u glatko brašno, pa u jedno istrajbano jaje pa zatim u smjesu krušnih mrvica i sezama.
U zagrijano ulje na tavici stavite pohati rolice okrečući ih na sve strane vrlo kratko, sveukupno 5 min do tamnožute boje. Stavite ih na papirnati ručnik kako bi otklonili višak masnoće.
Vrijeme je za slaganje sendvaka. Razrežite pivsko pecivo, stavite francusku salatu na donju polovicu peciva na debljinu od 2 cm i na nju na male kolutove narezani mladi luk, na to složite pohane rolice, na rolice naribani radič začinjen sa par kapi limunovog soka te sve poklopite gornjom polovicom peciva premazanog s malo majoneze tek toliko da ne kliže pecivo sa salate. Nadam se da ce se kod jos nekoga ovaj sendvič naći na Uskršnje jutro.
Servings 1