Easter in the Beer Roll

ShareTweetSave
1

S obzirom da sam mama dvoje klinaca i imam manjak vremena i živaca, udana za Amera koji sve voli pojednostaviti i od svega slagati sendvič, odlučila sam ove godine složiti Uskršnji stol u jedan sendvič.

2

Glavni sastojak ovog sendviča je francuska salata. Inace ju pripremam sama pa tako za one koji imaju vremena i volje složite ju na način da skuhate jedno pakiranje smrznutog miksa graška i mrkve , odvojeno skuhate 6 jaja, narežete 7 srednje veličine kiselih krastavaca, sve ohladite i narežete na sitno. Spojite i koristite 300 gr Zvijezda majoneze, dodate malu žličicu vrhnja i pomiješate te stavite hladiti. Ukoliko stvar želite pojednostaviti, kupite gotovu Zvijezda francusku salatu.

3

Za pohane rolice trebate složiti šnitu dimljene šunke na šnitu kuhane šunke, na to prutić gauda sira narezanog na 1 x 1 cm debljine. Zarolajte i odrežite višak s obje strane.
Uvaljajte u glatko brašno, pa u jedno istrajbano jaje pa zatim u smjesu krušnih mrvica i sezama.

4

U zagrijano ulje na tavici stavite pohati rolice okrečući ih na sve strane vrlo kratko, sveukupno 5 min do tamnožute boje. Stavite ih na papirnati ručnik kako bi otklonili višak masnoće.

5

Vrijeme je za slaganje sendvaka. Razrežite pivsko pecivo, stavite francusku salatu na donju polovicu peciva na debljinu od 2 cm i na nju na male kolutove narezani mladi luk, na to složite pohane rolice, na rolice naribani radič začinjen sa par kapi limunovog soka te sve poklopite gornjom polovicom peciva premazanog s malo majoneze tek toliko da ne kliže pecivo sa salate. Nadam se da ce se kod jos nekoga ovaj sendvič naći na Uskršnje jutro.

6

James je uživao u sendviču, dobila sam zeleno svjetlo i prolaznu ocjenu, woohoo.
Recept sa svim pofotkanim koracima će biti dostupni na mom foodmom blogu:

majkazmajka.com

Dobar vam tek !

 1 kom. pivsko pecivo
 3 šnita kuhane rezane šunke
 3 šnita dimljene šunke
 1 žličica zvijezda majoneze
 7 žlice krušnih mrvica
 1 kom. jaje
 1 kom. mladi luk
 radiča
 100 g sira gauda u komadu
 2 žlice sezama
 3 žlice glatkog brašna
 100 ml zvijezda ulja

NAMIRNICE

 1 kom. pivsko pecivo
 3 šnita kuhane rezane šunke
 3 šnita dimljene šunke
 1 žličica zvijezda majoneze
 7 žlice krušnih mrvica
 1 kom. jaje
 1 kom. mladi luk
 radiča
 100 g sira gauda u komadu
 2 žlice sezama
 3 žlice glatkog brašna
 100 ml zvijezda ulja

Način pripreme

1

S obzirom da sam mama dvoje klinaca i imam manjak vremena i živaca, udana za Amera koji sve voli pojednostaviti i od svega slagati sendvič, odlučila sam ove godine složiti Uskršnji stol u jedan sendvič.

2

Glavni sastojak ovog sendviča je francuska salata. Inace ju pripremam sama pa tako za one koji imaju vremena i volje složite ju na način da skuhate jedno pakiranje smrznutog miksa graška i mrkve , odvojeno skuhate 6 jaja, narežete 7 srednje veličine kiselih krastavaca, sve ohladite i narežete na sitno. Spojite i koristite 300 gr Zvijezda majoneze, dodate malu žličicu vrhnja i pomiješate te stavite hladiti. Ukoliko stvar želite pojednostaviti, kupite gotovu Zvijezda francusku salatu.

3

Za pohane rolice trebate složiti šnitu dimljene šunke na šnitu kuhane šunke, na to prutić gauda sira narezanog na 1 x 1 cm debljine. Zarolajte i odrežite višak s obje strane.
Uvaljajte u glatko brašno, pa u jedno istrajbano jaje pa zatim u smjesu krušnih mrvica i sezama.

4

U zagrijano ulje na tavici stavite pohati rolice okrečući ih na sve strane vrlo kratko, sveukupno 5 min do tamnožute boje. Stavite ih na papirnati ručnik kako bi otklonili višak masnoće.

5

Vrijeme je za slaganje sendvaka. Razrežite pivsko pecivo, stavite francusku salatu na donju polovicu peciva na debljinu od 2 cm i na nju na male kolutove narezani mladi luk, na to složite pohane rolice, na rolice naribani radič začinjen sa par kapi limunovog soka te sve poklopite gornjom polovicom peciva premazanog s malo majoneze tek toliko da ne kliže pecivo sa salate. Nadam se da ce se kod jos nekoga ovaj sendvič naći na Uskršnje jutro.

6

James je uživao u sendviču, dobila sam zeleno svjetlo i prolaznu ocjenu, woohoo.
Recept sa svim pofotkanim koracima će biti dostupni na mom foodmom blogu:

majkazmajka.com

Dobar vam tek !

Easter in the Beer Roll