Domaćica

ShareTweetSave
1

Disclamer: prilikom stvaranja ovog sendviča nije stradala niti jedna životinja

2

Domaća pogača
1/2 kg brašna, 3 dcl vode, 1 kockica kvasca, 1 žličica soli i 1 žličica šećera.
U mlakoj vodi otopiti kvasac, sol i šećer pa dodati brašno. Zamjesiti glatko tijesto i pustiti da se udvostruči pokriveno krpom. Nakon toga tijesto oblikovati rukama, smjestiti u protvan i pustiti da se diže još 15ak minuta. Premazati hladnom vodom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200'C. Peče se oko pola sata do 45 minuta.

3

Pogaču razrezati na manje komade, svaki komad razrezati za sendvič i obilno ga namazati Omegol majonezom. Slagati red seitan veganskog kulena, malo majoneze, red krastavaca, i red Omegol majoneze pomješane sa sitno sjeckanim mladim lukom, red kulena i preklopiti. Učvrstiti čačkalicom. Uživati bez mjere. Yes it is vegan!

4

Domaći vegan kulen
Recept:
2 šalice glutenskog brašna,
1 šalica zobenih pahuljica,
1 šalica sojinih ljuspica,
Dobro promješati žlicom.
U 2,5 šalice vruće vode otopiti začine: 2 žlice soli, 2 žlice češnjaka u granulama, 3 žlice slatke crvene paprike (može pola-pola ljute ako volite pikantno).
Vodu sa začinima preliti preko suhih sastojaka. Zamjesiti. Smjesa mora biti žilava i lagano suha. U prozirnoj foliji rukama oblikovati kobase i čvrsto ih umotati pa zavezati krajeve folije. Ja ih umotam u duplu foliju.
Zakuhati 1,5 lit vode sa 2 žlice soli i u tome lagano sat vremena krčkati umotane kobase. Nakon sat vremena u vodu sipati žličicu tekućeg dima i pustiti da se kobase ohlade u marinadi preko noći.
Nakon toga kobase mogu u hladnjaku stajati desetak dana.
Smjesa je dovoljna za cca 1 kg kobasa.

 1 kom. krastvac
 10 šnita seitan kulena
 3 žlice Omegol majoneze
 1 kom. mladi luk
 1 kom. domaća pogača

NAMIRNICE

 1 kom. krastvac
 10 šnita seitan kulena
 3 žlice Omegol majoneze
 1 kom. mladi luk
 1 kom. domaća pogača

Način pripreme

1

Disclamer: prilikom stvaranja ovog sendviča nije stradala niti jedna životinja

2

Domaća pogača
1/2 kg brašna, 3 dcl vode, 1 kockica kvasca, 1 žličica soli i 1 žličica šećera.
U mlakoj vodi otopiti kvasac, sol i šećer pa dodati brašno. Zamjesiti glatko tijesto i pustiti da se udvostruči pokriveno krpom. Nakon toga tijesto oblikovati rukama, smjestiti u protvan i pustiti da se diže još 15ak minuta. Premazati hladnom vodom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200'C. Peče se oko pola sata do 45 minuta.

3

Pogaču razrezati na manje komade, svaki komad razrezati za sendvič i obilno ga namazati Omegol majonezom. Slagati red seitan veganskog kulena, malo majoneze, red krastavaca, i red Omegol majoneze pomješane sa sitno sjeckanim mladim lukom, red kulena i preklopiti. Učvrstiti čačkalicom. Uživati bez mjere. Yes it is vegan!

4

Domaći vegan kulen
Recept:
2 šalice glutenskog brašna,
1 šalica zobenih pahuljica,
1 šalica sojinih ljuspica,
Dobro promješati žlicom.
U 2,5 šalice vruće vode otopiti začine: 2 žlice soli, 2 žlice češnjaka u granulama, 3 žlice slatke crvene paprike (može pola-pola ljute ako volite pikantno).
Vodu sa začinima preliti preko suhih sastojaka. Zamjesiti. Smjesa mora biti žilava i lagano suha. U prozirnoj foliji rukama oblikovati kobase i čvrsto ih umotati pa zavezati krajeve folije. Ja ih umotam u duplu foliju.
Zakuhati 1,5 lit vode sa 2 žlice soli i u tome lagano sat vremena krčkati umotane kobase. Nakon sat vremena u vodu sipati žličicu tekućeg dima i pustiti da se kobase ohlade u marinadi preko noći.
Nakon toga kobase mogu u hladnjaku stajati desetak dana.
Smjesa je dovoljna za cca 1 kg kobasa.

Domaćica