Divljač u kupusu

ShareTweetSave
1

Još jedan divan sendvič u nizu.
Mašta radi svašta, takav je slučaj i sa ovim sendvičem.
Razni sastojci koji se tako dobro slažu. Pa da krenemo..

Ovaj sendvič spoj je raznih sastojaka koje nam nudi naša domovina. Od Ogulinskog zelja, Ličkog krumpira, divljači iz gorskog kotara, do Kordunskog škripavca, medvjeđeg luka i crnila sipe.

KIFLE / PECIVO ( 3kom)

● 300g brašna (glatko/oštro)
● 1 mala žlica soli
● 1 suhi kvasac
● 1dcl mlakog mlijeka
● 4 velike žlice ulja
● 200g ohlađenog pire krumpira
● crnilo od sipe

- crnilo iz vrećice staviti u malu zdjelicu pa zaliti sa uljem
- zatim u to dodati decilitar toplog mlijeka
- u suhe sastojke dodati mokre te zamjesiti tijesto
- ostaviti da se diže 30 minuta
- razvaljati i izrezati na duguljaste trokute
- zarolati od debljeg prema tanjem djelu i napraviti malo veće kifle
- premazati sa žumanjkom i posuti sezamom
- pustiti da se dižu 45min
- peći na 200°C , 12min

MESO
- meso narezati na odreske, posoliti, popapriti i staviti u tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja, te pržiti na laganoj vatri.
- kada se ispeče natrežemo ga na trakice

DINSTANO ZELJE
- Ogulinsko kiselo zelje dinstamo sa slaninom i češnjakom.

PESTO OD MEDVJEĐEG LUKA

100 g medvjeđeg luka
30 ml maslinovog ulja
20 g parmezana
20 g indijskih oraščića
sol
papar

Priprema: Pomiješajti sve sastojke i izblendati u blenderu.

KAKO SLOŽITI OVAJ SENDVIČ?

- na donji dio peciva stavljamo pesto od medvjeđeg luka
- narezane trakice mesa
- škripavac dimljeni (naribani)
- malo salatne majoneze
- crveni radić
- škripavac (naribani)
- iskidana prepečena vratina
- dinstano zelje sa češnjakom i slaninom
- ostatak salatne majoneze
- gornji dio peciva

Spoj naših namirnica u jednom sendviču, nešto malo drugačije, a opet toliko fino.

 100 g jelenje meso, od leđa bez kosti
 crveni radić
 zelje dinstano sa češnjakom i slaninom
 Zvjezda salatna majoneza
 Lički krumpr
 crnilo sipe
 medvjeđi luk
 Ogulinsko kiselo zelje
 Kordunski škripavac
 Kordunski škripavac dimljeni
 orah
 maslinovo ulje
 parmezan
 vratina

NAMIRNICE

 100 g jelenje meso, od leđa bez kosti
 crveni radić
 zelje dinstano sa češnjakom i slaninom
 Zvjezda salatna majoneza
 Lički krumpr
 crnilo sipe
 medvjeđi luk
 Ogulinsko kiselo zelje
 Kordunski škripavac
 Kordunski škripavac dimljeni
 orah
 maslinovo ulje
 parmezan
 vratina

Način pripreme

1

Još jedan divan sendvič u nizu.
Mašta radi svašta, takav je slučaj i sa ovim sendvičem.
Razni sastojci koji se tako dobro slažu. Pa da krenemo..

Ovaj sendvič spoj je raznih sastojaka koje nam nudi naša domovina. Od Ogulinskog zelja, Ličkog krumpira, divljači iz gorskog kotara, do Kordunskog škripavca, medvjeđeg luka i crnila sipe.

KIFLE / PECIVO ( 3kom)

● 300g brašna (glatko/oštro)
● 1 mala žlica soli
● 1 suhi kvasac
● 1dcl mlakog mlijeka
● 4 velike žlice ulja
● 200g ohlađenog pire krumpira
● crnilo od sipe

- crnilo iz vrećice staviti u malu zdjelicu pa zaliti sa uljem
- zatim u to dodati decilitar toplog mlijeka
- u suhe sastojke dodati mokre te zamjesiti tijesto
- ostaviti da se diže 30 minuta
- razvaljati i izrezati na duguljaste trokute
- zarolati od debljeg prema tanjem djelu i napraviti malo veće kifle
- premazati sa žumanjkom i posuti sezamom
- pustiti da se dižu 45min
- peći na 200°C , 12min

MESO
- meso narezati na odreske, posoliti, popapriti i staviti u tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja, te pržiti na laganoj vatri.
- kada se ispeče natrežemo ga na trakice

DINSTANO ZELJE
- Ogulinsko kiselo zelje dinstamo sa slaninom i češnjakom.

PESTO OD MEDVJEĐEG LUKA

100 g medvjeđeg luka
30 ml maslinovog ulja
20 g parmezana
20 g indijskih oraščića
sol
papar

Priprema: Pomiješajti sve sastojke i izblendati u blenderu.

KAKO SLOŽITI OVAJ SENDVIČ?

- na donji dio peciva stavljamo pesto od medvjeđeg luka
- narezane trakice mesa
- škripavac dimljeni (naribani)
- malo salatne majoneze
- crveni radić
- škripavac (naribani)
- iskidana prepečena vratina
- dinstano zelje sa češnjakom i slaninom
- ostatak salatne majoneze
- gornji dio peciva

Spoj naših namirnica u jednom sendviču, nešto malo drugačije, a opet toliko fino.

Divljač u kupusu