Dionizov užitak

ShareTweetSave
1

U zdjelici pomiješati ketchup, šećer, ocat, Worcestershire umak i dimljenu papriku i pola žličice soli i papra. Ostaviti sa strane.

2

Zagrijati žlicu ulja na srednje jakoj vatri. Piletinu začiniti sa žlicom soli i papra i staviti u lonac sa zagrijanim uljem. Peći piletinu dok ne dobije zlatno smeđu boju (sa svake strane 4 minute). Izvaditi na tanjur.

3

Smanjiti vatru, dodati luk i češnjak i pirjati 6 - 8 minuta, a u slučaju da luk i češnjak krenu jako tamnjeti, dodati malo pive. Dodati ostatak pive i ketchup umak iz zdjelice. Vratiti piletinu i čekati da umak zakuha. Smanjiti vatru, poklopiti i pustiti da krčka sat vremena.

4

Nakon sat vremena izvaditi piletinu i pustiti da se malo ohladi. Izvaditi kosti i usitniti meso. Usitnjeno meso vratiti u umak.

5

Pomiješati mrkvu, mladi zeleni kupus i crveni kupus. Napraviti dressing od Zvijezda majoneze, šećera, limunovog soka, jabučnog octa, soli i papra. Dressingom zaliti salatu od mrkve i kupusa. Ostaviti minimalno 2 sata u frižideru.

6

Za hambi peciva: u velikoj zdjeli otopiti kvasac u vodi, dodati šećer i ulje, ostaviti 5 minuta. Dodati jaje, sol i dovoljno brašna.
Na pobrašnjenoj podlozi mijesiti 3 - 5 minuta. Ne pustiti da se digne tijesto! Podijeliti na 8 komada i tijesto oblikovati u loptice. Staviti na pleh, na papir za pečenje. Prekriti krpom 10 minuta.

Peći 8 - 12 minuta na 220° C ili dok peciva ne poprime zlatno-smeđu boju. Ostaviti da se ohlade.

7

Napraviti sendvič. Prerezati hambi pecivo po pola. Na pecivo namazati Zvijezda majoneze. Dodati usitnjene komadiće piletine i na to dodati salatu. I na kraju poklopiti gornjim dijelom peciva.

U slast.

 800 g Pilećeg bataka sa zabatkom
 1 mala glavica luka
 3 kriška češnjaka
 350 ml ketchupa
 2 žlice jabučnog octa
 2 žlice šećera
 2 žlice Worcestershire umaka
 2 žlice ulja
 1 cup pive
 5 žličica dimljene paprike
 1,50 žličica soli
 1,50 žličica papra
 125 g Zvijezda majoneze
 2 žlice šećera
 1 žlica limunovog soka
 1 žlica jabučnog octa
 0,40 žličica soli
 0,50 žličica papra
 100 g narezanog mladog kupusa
 100 g narezanog crvenog kupusa
 100 g naribane mrkve
 8 kom. hambi peciva
 2 žlice kvasca u prahu
 1 cup tople vode
  cup ulja
 1 kom. jaja
 1 žličica soli
 3 šalica glatkog brašna
 ¼ cup šećera

NAMIRNICE

 800 g Pilećeg bataka sa zabatkom
 1 mala glavica luka
 3 kriška češnjaka
 350 ml ketchupa
 2 žlice jabučnog octa
 2 žlice šećera
 2 žlice Worcestershire umaka
 2 žlice ulja
 1 cup pive
 5 žličica dimljene paprike
 1,50 žličica soli
 1,50 žličica papra
 125 g Zvijezda majoneze
 2 žlice šećera
 1 žlica limunovog soka
 1 žlica jabučnog octa
 0,40 žličica soli
 0,50 žličica papra
 100 g narezanog mladog kupusa
 100 g narezanog crvenog kupusa
 100 g naribane mrkve
 8 kom. hambi peciva
 2 žlice kvasca u prahu
 1 cup tople vode
  cup ulja
 1 kom. jaja
 1 žličica soli
 3 šalica glatkog brašna
 ¼ cup šećera

Način pripreme

1

U zdjelici pomiješati ketchup, šećer, ocat, Worcestershire umak i dimljenu papriku i pola žličice soli i papra. Ostaviti sa strane.

2

Zagrijati žlicu ulja na srednje jakoj vatri. Piletinu začiniti sa žlicom soli i papra i staviti u lonac sa zagrijanim uljem. Peći piletinu dok ne dobije zlatno smeđu boju (sa svake strane 4 minute). Izvaditi na tanjur.

3

Smanjiti vatru, dodati luk i češnjak i pirjati 6 - 8 minuta, a u slučaju da luk i češnjak krenu jako tamnjeti, dodati malo pive. Dodati ostatak pive i ketchup umak iz zdjelice. Vratiti piletinu i čekati da umak zakuha. Smanjiti vatru, poklopiti i pustiti da krčka sat vremena.

4

Nakon sat vremena izvaditi piletinu i pustiti da se malo ohladi. Izvaditi kosti i usitniti meso. Usitnjeno meso vratiti u umak.

5

Pomiješati mrkvu, mladi zeleni kupus i crveni kupus. Napraviti dressing od Zvijezda majoneze, šećera, limunovog soka, jabučnog octa, soli i papra. Dressingom zaliti salatu od mrkve i kupusa. Ostaviti minimalno 2 sata u frižideru.

6

Za hambi peciva: u velikoj zdjeli otopiti kvasac u vodi, dodati šećer i ulje, ostaviti 5 minuta. Dodati jaje, sol i dovoljno brašna.
Na pobrašnjenoj podlozi mijesiti 3 - 5 minuta. Ne pustiti da se digne tijesto! Podijeliti na 8 komada i tijesto oblikovati u loptice. Staviti na pleh, na papir za pečenje. Prekriti krpom 10 minuta.

Peći 8 - 12 minuta na 220° C ili dok peciva ne poprime zlatno-smeđu boju. Ostaviti da se ohlade.

7

Napraviti sendvič. Prerezati hambi pecivo po pola. Na pecivo namazati Zvijezda majoneze. Dodati usitnjene komadiće piletine i na to dodati salatu. I na kraju poklopiti gornjim dijelom peciva.

U slast.

Dionizov užitak